Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η NASA κάνει ανακοινώσεις για τη ζωή πέρα από τη Γη

Η NASA πραγματοποίησε την Τετάρτη την πρώτη της δημόσια συζήτηση για τα UFO, ένα χρόνο μετά την έναρξη μιας μελέτης για ανεξήγητες παρατηρήσεις στον ουρανό. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να εξηγηθούν αυτά που η NASA πλέον αποκαλεί UAP δηλαδή «μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα» αντί για UFO, ή αλλιώς άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα.

Εξήγησε μάλιστα αυτή τη στροφή στην ορολογία προκειμένου να χρησιμοποιεί μια πιο συμπεριληπτική γλώσσα, αφού «τα UAP μπορεί να είναι οτιδήποτε στον ουρανό μας, στο νερό ή στο διάστημα»

Ο Sean Kirkpatrick είπε ότι το τμήμα του έχει καταγράψει περισσότερες από 800 περιπτώσεις εμφανίσεων UAP. «Έχουμε 50 έως 100 νέες αναφορές κάθε μήνα». Αλλά ο αριθμός εκείνων των παρατηρήσεων που είναι «πιθανώς πραγματικά ανώμαλες» είναι 2 έως 5% της συνολικής βάσης δεδομένων».

«Πρέπει να προσδιορίσουμε εάν θέτουν κινδύνους για την αεροπορική ασφάλεια, για να διασφαλίσουμε ότι οι ουρανοί μας παραμένουν ασφαλείς» είπε ο Νταν Έβανς της NASA για να εξηγήσει την έρευνα. «Η απαίτηση για απαντήσεις είναι ισχυρή», είπε, προσθέτοντας ότι τα επιστημονικά δεδομένα είναι το κλειδί για να «διαχωρίσουμε το γεγονός από τη φαντασία».

«Υπάρχει ζωή εκεί έξω;»

Ο επιστήμονας Ντέιβιντ Γκρίνσπουν είπε ότι πολλές από τις αποστολές της NASA επικεντρώνονται στο αν υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη και ότι αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Παρατηρήσεις ανώμαλων γεγονότων, όπως «ανώμαλα αέρια», θα μπορούσαν κάλλιστα να αποδείξουν ότι υπάρχουν σημάδια ζωής πέρα από αυτό που είναι γνωστό σήμερα, λέει ο Γκρίνσπουν. Αλλά όταν οι επιστήμονες ανακαλύπτουν μια τέτοια ανωμαλία, «δεν συμπεραίνουμε ότι έχουμε ανακαλύψει τη ζωή», λέει. «Αναζητούμε περισσότερα δεδομένα».

Ο πρόεδρος της ομάδας της Nasa που μελετά τα UAP κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Nasa έχει συναντήσει εξωγήινους ή εξωγήινη ζωή. Όπως είπε ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της Nasa είναι: «Υπάρχει ζωή εκεί έξω;».

«Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν πολλοί πλανήτες εκεί έξω, επομένως υπάρχουν πολλά πιθανά περιβάλλοντα για ζωή», και η Nasa προσπαθεί να εξετάσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους εάν κάποιος από τους πλανήτες εκεί έξω φιλοξενεί ζωή. «Δεν έχουμε βρει ακόμα ζωή πέρα από τη Γη, αλλά ψάχνουμε» είπε ο Spergel.

Η μελέτη της NASA για τα UAP βασίζεται σε μη διαβαθμισμένα δεδομένα που μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Σημειώνεται ότι η μελέτη της NASA είναι ξεχωριστή από την έρευνα του Πενταγώνου για μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα, η οποία έχει μελετηθεί από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η διαστημική υπηρεσία μετέδωσε τηλεοπτικά την πολύωρη ακρόαση με μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, που έγινε στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον με το κοινό να συμμετέχει εξ αποστάσεως. Η ομάδα περιλαμβάνει 16 επιστήμονες και άλλους ειδικούς που επιλέχθηκαν από τη NASA, συμπεριλαμβανομένου του συνταξιούχου αστροναύτη Σκοτ Κέλι, του πρώτου Αμερικανού που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα.

Η τελική έκθεση αναμένεται στα τέλη Ιουλίου.

Η Δρ Nicola Fox της Nasa είπε ότι πολλά μέλη της επιτροπής έχουν υποστεί «διαδικτυακή κακοποίηση» επειδή υπηρέτησαν στην ομάδα, κάτι που υποβαθμίζει την επιστημονική διαδικασία και πρόσθεσε ότι η ασφάλεια της NASA ασχολείται με αυτό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.