Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων στην Πάτρα

Λαθραία ποτά και τσιγάρα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ενεργειακά προϊόντα, παραποιημένα είδη και διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων εντόπισαν οι τελωνειακές υπηρεσίες σε εκτεταμένους και στοχευμένους ελέγχους στις πύλες εισόδου της Ελλάδας.

Οπως προκύπτει από τον απολογισμό δράσης που δημοσιοποιήθηκε, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το πρώτο εξάμηνο του έτους, υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη του λαθρεμπορίου,με μια από τις μεγάλες υποθέσεις να αποκαλύπτεται και στην Πάτρα.

Σε εντοπισμό και δέσμευση 500.000 λίτρων διαλυτών νόθευσης βενζίνης προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Συγκεκριμένα, οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και η Οικονομική Αστυνομία με τις οδηγίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) αξιοποίησαν πληροφορίες της EUROPOL για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε διαλύτες νόθευσης βενζίνης.

Το κύκλωμα επεδίωξε παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας 15 τέτοιων βυτίων, μέσω της θαλάσσιας οδού (Τεργέστης – Πάτρας) και αποθήκευση των διαλυτών σε δεξαμενές της Πάτρας και του Σχηματαρίου Αττικής, προκειμένου να διανεμηθούν, κατόπιν, σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων σε όλη την επικράτεια.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ανέμεναν το παράνομο φορτίο στα κατάλληλα σημεία εισόδου και προορισμού και τελικά προέβησαν σε έλεγχο και δέσμευση των βυτιοφόρων, στο λιμάνι της Πάτρας.
Δείγματα διαλυτών εστάλησαν στο Γενικό Χημείο για ανάλυση. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του ΣΕΚ, η Οικονομική Αστυνομία μετέβη στους παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη των παράνομων δεξαμενών.

Το ποσό των διαφυγόντων φόρωνπου αναλογεί και αντιπροσωπεύει την απώλεια εσόδων για το Δημόσιο,προσδιορίζεται άνω των 550.000 ευρώ.

Πηγή:pelop.gr,

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.