Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κίνδυνος λουκέτου σε μεγάλη Ελληνική τράπεζα: Κλείνει το deal, τι θα συμβεί με καταθέσεις

Τράπεζες: Τέλος στο θρίλερ της Attica Bank φαίνεται πως μπαίνει άμεσα.

“Κλείδωσε” το deal για τη συμμετοχή του σχήματος Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και για την μελλοντική συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα

Οι όροι συμμετοχής της Thrivest στην ΑΜΚ, οι κινήσεις εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου της Attica Bank καθώς και το πλαίσιο συγχώνευσης της με την Παγκρήτια οριστικοποιήθηκαν σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρουσία του Διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΧΣ, του ΤΜΕΔΕ, της Attica Bank και της Thrivest.

Επισημαίνεται ότι από πλευράς της Thrivest είχε τεθεί ως προϋπόθεση συμμετοχής στην ΑΜΚ η σύναψη συμφωνίας για συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτιας, με στόχο τη δημιουργία του “πέμπτου πυλώνα” στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η Παγκρήτια θα απορροφήσει αρχικά την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας και τον ελληνικό βραχίονα της HSBC.

Εν συνεχεία θα συγχωνευθε΄με την Attica και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί νέα ΑΜΚ

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των κινήσεων, στη νέα τράπεζα που θα προκύψει η Thrivest των Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου θα έχει την πλειοψηφία μετοχών

Δεύτερη προϋπόθεση ήταν η εξυγίανση-εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων -την οποία έχει ξεκινήσει να υλοποιεί η διοίκηση της τράπεζας.

Η ΑΜΚ θα προχωρήσει άμεσα. Στο ενημερωτικό δελτίο που έχει καταθέσει η τράπεζα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ορίζεται ως καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της η 30η Απριλίου.

Η ΑΜΚ θα αποφέρει στην Attica Bank 472 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.