Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΕΣΚΑΣΕ η πρώτη βόμβα! «ΒΓΗΚΕ βουλευτής ο Πνευματικός και …αρνείται να παραιτηθεί»

Ηταν 9 Ιουνίου, πριν από δύο εβδομάδες δηλαδή όταν ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός, ετίθετο εκτός ψηφοδελτίων για τις εκλογές. Τυπικά βεβαίως καθώς τα ψηφοδέλτια δεν μπορούσαν να αλλάξουν, αλλά από τη Νέα Δημοκρατία ξεκαθάριζαν ότι ο κ. Πνευματικός αν εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα του και θα την πάρει ο επόμενος υποψήφιος.

Στη ΝΔ έγιναν  έξαλλοι με τον κ. Πνευματικό μετά τις  δηλώσεις που είχε κάνει περί κόστους – οφέλους για τους καρκινοπαθείς λέγοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να γίνεται διαλογή ασθενών.

Σε συνέντευξή του ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια, καθηγητής Ιατρικής, Σπύρος Πνευματικός, είπε ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων» και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε σεισμό στη ΝΔ καθώς τα υπόλοιπα κόμματα την κατηγόρησαν για κρυφή ατζέντα στην υγεία ενώ και οι ίδιες οι δηλώσεις ενός πολιτικού, και μάλιστα γιατρού, έδειχναν αναλγησία.  Ετσι, ο κ. Πνευματικός αναγκάστηκε να αποσυρθεί ζητώντας συγγνώμη για όσα είχε πει.

Πολλοί πίστεψαν ότι η ΝΔ, που τον Μάιο έβγαλε δύο βουλευτές (τον κ. Ζεμπίλη και τον κ. Κεδίκογλου), δεν θα έβγαζε και τρίτο, που ήταν ο κ. Πνευματικός.

Ομως, οι κάλπες της Κυριακής είχαν μια έκπληξη. Η ΝΔ έβγαλε και τρίτο βουλευτή και ο κ. Πνευματικός παίρνει τη θέση. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να παραδώσει την έδρα του και να μην ορκιστεί με την υπόλοιπη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Τη θέση του, κανονικά, παίρνει η κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Τι λένε οι φήμες
Ωστόσο, φήμες στην Εύβοια λένε ότι ο κ. Πνευματικός ενδεχομένως να μην παραχωρήσει την έδρα του, να μην τηρήσει τη συμφωνία που φέρεται να έχει κάνει με το κόμμα.

Οι ίδιες φήμες λένε ότι θα μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά να στηρίζει τη ΝΔ στα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Κάποιες πληροφορίες από την Εύβοια αναφέρουν ότι ο ίδιος ο εκλεγείς βουλευτής λέει ότι μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα και αργότερα, όταν θα ξεχαστεί το θέμα να επιστρέψει στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, όταν επιβεβαιώθηκε η τρίτη έδρα για τη ΝΔ, στελέχη που πρόσκεινται στον Σπύρο Πνευματικό, κερνούσαν… γλυκά και πανηγύριζαν, σαν να ήταν σίγουροι ότι ο γιατρός θα κρατούσε τη βουλευτική έδρα και δεν θα αποχωρούσε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.