Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης. 

Ο Γ.Φλωρινιώτης γεννήθηκε στην Φλώρινα στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 και το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Αποστολίδης.

Έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών.

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1968 του γίνεται μία πρόταση από το Τορόντο του Καναδά να κάνει εμφανίσεις εκεί με την παρτενέρ του Λίτσα Μουστάκα. Στο κέντρο “Αστέρια του Παναμά”. Μετά στο Μοντρεάλ στο ATHENS CORNER και στην Αμερική στο Σικάγο στο Ολύμπικ Φλέημ.

Το 1969 κάνει ένα L.P. γνωστά τραγούδια που ήταν επιτυχίες εκείνη την εποχή, όπως το “Ντιρλαντά”, “κυρα Γιώργαινα”, “Αγωνία”, “Κι σύ θα φύγεις” και άλλα, για τους ομογενείς στο Σικάγο. Έκανε εντυπωσιακό σόου με τις Ολύμπια sisters.
Το 1970-71 , έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος πολύ εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Το θέαμα που παρουσιάζει άλλοι το θαυμάζουν και άλλοι το κατακρίνουν.

Το 1974, συμμετέχει στο σχήμα του Κουήν Αν, με την Ρίτα Σακελαρίου, μετά στο Πανόραμα με Πάνο Γαβαλά και λίγο πιο πριν με την Καίτη Γκρέυ, στο Κατίνα club και στο “Καν-Καν” με την Μπέμπα Μπλανς και τον Γιώργο Μιτσάκη και Βαγγέλη Περπινιάδη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.