Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Debate στις 15 Ιουνίου – Ποιοι θα συμμετάσχουν

Στις 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί το νέο debate ανάμεσα στους αρχηγούς των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή από την προηγούμενη κάλπη.

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός δεν σήκωσε το γάντι να πάει σε αντιπαράθεση μόνο με την Αλέξη Τσίπρα, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,
  2. Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον – Ενέργεια
  6. Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν και πάλι την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Το debate θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00 και η μέγιστη διάρκειά του θα είναι οι τρεις ώρες, όπως ίσχυε και την προηγούμενη φορά.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής θα καθοριστούν σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη. Κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να λύσει η επιτροπή είναι το γεγονός ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα είναι περισσότεροι από τους ερωτώμενους αρχηγούς, άρα σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος δεν θα θέτει ερώτημα. Για την επίλυση του θέματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα κληθεί να συμμετάσχει και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς ως εκπρόσωπος των έξι δημοσιογράφων.

Στην τηλεμαχία που έγινε πριν από τις κάλπες του Μαΐου, ο Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο θέμα των παρακολουθήσεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα για πρώτη φορά τις υποκλοπές ως «σκάνδαλο».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.