Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΥΡΙΖΑ: Η … φτώχεια φέρνει γκρίνια – Συνεδριάζει η Κ.Ε

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσαν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι κάλπες της 21ης Μαΐου, καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υπέστη πανωλεθρία, χάνοντας περίπου τους μισούς ψηφοφόρους του, σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ήταν ένα αποτέλεσμα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέμεναν, καθώς δεν είχαν λάβει τα σχετικά αρνητικά μηνύματα πριν οι πολίτες φτάσουν στην κάλπη για να ψηφίσουν. Αντίθετα, τα μηνύματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν αισιόδοξα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως φαινόταν και από τις συγκεντρώσεις του κόσμου.

Με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες πλέον, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να αναλυθεί περαιτέρω το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και να επιχειρηθεί η χάραξη της πορείας που θα ακολουθηθεί μέχρι τις 25 Ιουνίου. Τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του στις 17.00.

Στόχοι και στοχεύσεις

Τον βασικό στόχο της δεύτερης κάλπης τον έθεσε ήδη ο Αλ. Τσίπρας καλώντας «να δώσουμε μαζί τη μάχη με στόχο τη μεγάλη εικόνα και να μην έχουμε μια παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, παντοδύναμη κυβέρνηση αλλά και να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός εκφραστής των διεκδικήσεων: αυτό είναι για μας το μεγάλο ζήτημα: να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν σε δύο επίπεδα: Το πρώτο αφορά την προβολή του προγράμματος και των πολιτικών του κόμματος, με παράλληλη ανάδειξη ξεκάθαρου πολιτικού στίγματος. Δεν θα απουσιάζει η αυτοκριτική για τα λάθη και τις αστοχίες που υπήρξαν, όπως η επιμονή στις συνεργασίες με άλλα κόμματα του προοδευτικού τόξου.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά στην αποτύπωση των επιπτώσεων που είχε (και θα έχει) η διακυβέρνηση Μητσοτάκη στην κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα είχε κάνει λόγο για  ένα «απρόσμενο, οδυνηρό σοκ και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κοινωνία» και εξέφρασε τον φόβο πως «διαμορφώνονται συσχετισμοί που, αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής, θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη δημοκρατία».

Στο παραπάνω πλαίσιο, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικεντρωθεί και να στοχεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγράφοντας και επικοινωνώντας τα σημαντικά λάθη και τις τεράστιες ευθύνες του προέδρου της Ν.Δ. σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για τη χώρα, όπως είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών, το έγκλημα στα Τέμπη, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις, η διαχείριση της πανδημίας κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τον Αλ. Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς και στις επόμενες προεκλογικές ομιλίες του, με στόχο όχι μόνο να κρατηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά της 21ης Μαΐου, αλλά και να τα αυξήσει ώστε να παραμείνει το κόμμα ως ο κυρίαρχος στον χώρο των προοδευτικών δυνάμεων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.