Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σκύλος αγοράζει μπισκότα με φύλλα δέντρων!

Τα τελευταία 6 χρόνια, οι εγκαταστάσεις στο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Monterrey Casanare φιλοξενούν έναν γλυκύτατο μαύρο σκύλο που τον ονομάζουν Negro. Εκείνος λειτουργεί ως φύλακας για όσο οι μαθητές κάνουν τις σπουδές τους. Ως αντάλλαγμα, οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί τον φροντίζουν, παρέχοντάς του νερό, προσοχή και ένα ασφαλές μέρος για να περάσει τα βράδια του.

Οι μαθητές ορισμένες φορές αγοράζουν στο Negro μπισκότα από το τοπικό κατάστημα, αλλά μία μέρα ο έξυπνος σκύλος αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει να παρακαλάει για λίγες λιχουδιές επειδή είχε ένα πολύ καλύτερο σχέδιο. Μετά από προσεκτικές παρατηρήσεις, ο σκύλος έκανε κάτι εξαιρετικά χαριτωμένο και απρόβλεπτο. «Μια μέρα, αυθόρμητα, εμφανίστηκε με ένα φύλλο στο στόμα του, κουνώντας την ουρά του και γνωστοποιώντας μας ότι ήθελε ένα μπισκότο», αναφέρει η δασκάλα Angela Garcia Bernal.

Ο σκύλος έδινε το φύλλο για να μπορέσει να πάρει το πολυπόθητο μπισκότο. Προφανώς, παρακολουθούσε εδώ και πολύ καιρό τους μαθητές να δίνουν ένα πράσινο χαρτί στο προσωπικό του καταστήματος και σε αντάλλαγμα να παίρνουν ό,τι θέλουν. Εκείνος άθελά του εφηύρε το δικό του νόμισμα, για να καταφέρει να πάρει τις λιχουδιές που τόσο ήθελε χωρίς να υποχρεώσει τους μαθητές του σχολείου.

Έκπληκτοι από την νοημοσύνη του σκύλου, οι καταστηματάρχες δεν μπορούσαν να του αρνηθούν το μπισκότο. «Έρχεται για μπισκότα κάθε μέρα. Πάντα πληρώνει με ένα φύλλο. Είναι η καθημερινή του αγορά». Καθώς όμως τα ψεύτικα χρήματά του μεγαλώνουν κυριολεκτικά στα δέντρα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρει πολλά μέσα στη μέρα και δεν τα τσιγκουνεύεται, το προσωπικό του καταστήματος αποφάσισε να επιτρέψει στο Negro να αγοράζει λιχουδιές μόνο κάποιες φορές την ημέρα και όχι συνέχεια, όπως εκείνος ονειρεύεται.

Ο έξυπνος Negro άφησε τους πάντες άφωνους. «Όταν τον πρωτοείδαμε, θέλαμε σχεδόν να βάλουμε τα κλάματα. Βρήκε έναν τρόπο να γίνει αντιληπτός και γι’ αυτό είναι πολύ έξυπνος», συμπληρώνει η δασκάλα.
ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.