Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Βρώμικες” αντιπαραθέσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Από την Ήπειρο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε και πάλι τον στόχο της αυτοδυναμίας ως μονόδρομο στην τερατογένεση μιας δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, όπως τη χαρακτήρισε. «Μόνο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, ανοίγει ο δρόμος για πολιτική αλλαγή», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για υπόγεια διασύνδεση μεταξύ Μαξίμου και ακροδεξιάς.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι: «Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα μπροστά, έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε επαναληπτικές εκλογές, αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο με διαφόρους τρόπους και μεθοδεύσεις, είτε με πιέσεις, και προς το τρίτο κόμμα είτε με συνεργασία με τα κόμματα της Δεξιάς πολυκατοικίας».

Στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει αποστάσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη, επαναλαμβάνοντας τη μομφή ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει όλο και πιο πολύ προς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα -στον αντίποδα- να εντείνει το πρέσινγκ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θεωρώ ότι αυτή η στρατηγική του «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» ήταν προδιαγεγραμμένη από τον κ. Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης σήμερα και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι είναι στη Νέα Δημοκρατία και σε εμένα προσωπικά. Εξάλλου, φαίνεται να τους ενώνει ένας κοινός στόχος και αυτός είναι να μην είμαι εγώ Πρωθυπουργός».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Ο κ. Ανδρουλάκης, αποφεύγει με ξεκάθαρο τρόπο να βγει και να πει ότι «με τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη εγώ δεν συνεργάζομαι». Αυτή δεν είναι παρακαταθήκη του Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο. Δεν είχε αντίπαλο την Αριστερά, τις προοδευτικές δυνάμεις. Είχε αντίπαλο τη Δεξιά. Εγώ ίσα-ίσα τείνω το χέρι της συνεργασίας και στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο Κομμουνιστικό Κόμμα».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μήνυμα αλλαγής απέναντι στην τακτική τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου τοξικότητα και διχαστικό λόγο. «Δεν θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, θέλουν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, δύο 24ωρα πριν από την τηλεμαχία που θα φιλοξενήσει το βράδυ της Τετάρτης η ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την πρόθεσή του να αντιπαρατεθεί, τηλεοπτικά, σε ένα ντιμπέιτ των δύο -με τον Αλέξη Τσίπρα- σε περίπτωση δεύτερων εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάθει σε προκάτ αναμετρήσεις, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε, για ακόμα μία φορά, αιχμές για τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων.

Μητσοτάκης στην Άρτα: «Θα πάμε μπροστά με αποτελέσματα ή θα έχουμε επιστροφή στα ψέματα;»

Μήνυμα ενότητας και νίκης της ΝΔ έστειλε ο πρωθυπουργός από την Άρτα ξεδιπλώνοντας το γαλάζιο πρόγραμμα διακυβερνησης για την επόμενη 4ετια με κεντρικό σύνθημα «καλύτεροι μισθοί για όλους και καλύτερη δημόσια δωρεάν υγεία». Ένα προγραμμα κοστολογημένο με μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ ενταγμένο σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα

«Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2015» είπε χαρακτηριστικά καλώντας τους πολίτες με την ψήφο τους στη ΝΔ να συνεχιστει η πρόοδος και η ανάπτυξη που έχει συντελεστεί  στη χώρα. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας την περίοδο διακυβερνησης του αλλά και τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση με συνεχή όχι παντού σημειώνοντας ότι κλείνει το μάτι ακόμα και στους οπαδούς του Κασιδιάρη.

«Εμείς πήραμε απόφαση περάσαμε νόμο εμείς κρατήσαμε τους φασιστες και δολοφόνους της χρυσής αυγής έξω από Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Ομιλία Τσίπρα στη Λαμία: «Τελειώνει ο εφιάλτης» – Λάβρος κατά Μητσοτάκη

«Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Λαμία. «Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας το μήνυμα είναι ένα, ‘δεν πάει άλλο, ως εδώ’. Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία», είπεο Αλέξης τσίπρας μιλώντας στη Λαμία, στην πλατεία Λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση αυτή απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα», στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, την κρίση της ακρίβειας. «Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε προσθέτοντας ότι «πριν από 4 χρόνια έταξαν στον λαό καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και επιτελικό κράτος. Πού πήγαν όλα αυτά 4 χρόνια μετά;».

https://www.ertnews.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.