Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Καθάρισε” τον Κατρούγκαλο ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός ψηφοδελτίων

Φωτιές άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τις δηλώσεις του περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες — δηλώσεις που ήταν σε εντελώς αντίθετο πνεύμα απ’ το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Τον διέψευσε άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από συνέντευξή του στο in.gr.

Τα αντανακλαστικά της Κουμουνδούρου ήταν σχετικά άμεσα, αφού με τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς αλλά και απ’ την κυβέρνηση και άλλα κόμματα, κορυφαία στελέχη έσπευσαν να διευκρινίσουν –όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Γ. Κατρούγκαλος– ότι τα λεγόμενά του αποτελούν προσωπικές απόψεις και πως σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχουν τέτοιες προβλέψεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγάλο ατόπημα του Γ. Κατρούγκαλου οδήγησε και στην απόσυρσή του απ’ την εκλογική μάχη. Βεβαίως, καθώς τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη τυπωθεί και μιας και βρισκόμαστε μόλις τρεις μέρες πριν απ’ τη διεξαγωγή των εκλογών, η υποψηφιότητά του μετράει, αλλά αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνιζαν πως σε περίπτωση που εκλεγεί, μπορεί να παραδώσει την έδρα. Εξάλλου αφενός ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εργασίας δήλωσε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και αποσύρεται απ’ την εκλογική μάχη, αφετέρου με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθάρισε πως «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

Η δήλωσή του βέβαια έγινε βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας, με ένα πρωθυπουργό που μόλις πριν από μερικές ημέρες ομολόγησε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ένα προσχηματικά παραιτηθέντα υπουργό να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Τον πρώην υπουργό Μεταφορών που αγνοούσε τις επιστολές και την κραυγή αγωνίας εργαζομένων στον σιδηρόδρομο και είχε το θράσος την ίδια ώρα να ζητά τα ρέστα από βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζητούσαν εξηγήσεις. Την επομένη της τραγωδίας των Τεμπών, ο γόνος του πολιτικού τζακιού με δάκρυα στα μάτια υπέβαλε την παραίτησή του, με αιχμές μάλιστα ότι άλλοι δεν είχαν πράξει αντίστοιχα. Περίπου ένα μήνα μετά, το όνομά του φιγούραρε κανονικά στα ψηφοδέλτια τού κυβερνώντος κόμματος, σαν να μην έγινε τίποτα στη χώρα που θρηνεί 57 νεκρούς απ’ το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία.

Το έθιξε και η Πόπη Τσαπανίδου απαντώντας στα σχόλια της Ν.Δ. για τη θύελλα που ξεσήκωσε ο Γ. Κατρούγκαλος. «Η Νέα Δημοκρατία που κρατάει ακόμα στα ψηφοδέλτιά της τον πολιτικό υπεύθυνο του εγκλήματος των Τεμπών είναι λογικό να μη γνωρίζει τη λέξη ευθιξία. Η Κυριακή είναι κοντά και η κρίση των πολιτών θα είναι αμείλικτη», τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σχολίασε ως εξής: «Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση». «Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης». Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.