Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η πρώτη αχτίδα ελπίδας έρχεται στις 21 Μάϊου

Του Γιώργου Καρβουνιάρη, δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας, ΠΑΣΟΚ

 

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική και κρίσιμη. Είναι όμως και ιστορική. Και αυτό γιατί στις εκλογές της 21ης Μαΐου πρόκειται να συγκρουστούν δύο κόσμοι.

 

Ο κόσμος της δημιουργίας, των κοινωνικών κεκτημένων, της αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών κατακτήσεων, με τον σκοτεινό κόσμο της εξουσίας των ελίτ, της απομύζησης του πλούτου των μεσαίων και κατώτερων τάξεων και εν τέλει του φόβου και του αυταρχισμού.

 

Σήμερα, 49 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί την μοναδική διέξοδο ελπίδας από τον πολιτικό βούρκο που συνθλίβει τους πολίτες και παράγει συνεχώς νέα αδιέξοδα.

 

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα, όπως και παλιότερα επιχειρεί να εκφράσει και εμπνεύσει τον μη προνομιούχο Έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα την νεολαία που η σημερινή κυβέρνηση την θέλει παραιτημένη και απολύτως εξαρτώμενη από επιδόματα που δεν επαρκούν για τίποτα.

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει την ελληνική οικογένεια απαθή, αδιάφορη και φοβισμένη, έτοιμη να παρέχει φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς όνειρα, χωρίς θέληση, παγιδευμένη σε μια διαρκώς αυτοτροφοδοτούμενη μιζέρια και απογοήτευση.

 

Μεγάλη είναι η ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί εκ νέου την εξουσία καθώς απογοήτευσε τα προοδευτικότερα τμήματα της κοινωνίας και ουσιαστικά οδήγησε στη επικράτηση της πιο σκληρής, νεοφιλελεύθερης δεξιάς, το 2019.

 

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που μπορεί να εμπνεύσει ελπίδα παραμένοντας όμως στο χώρο του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού ρεαλισμού.

 

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ απευθύνει κάλεσμα ενότητας ξανά σε όλους τους πολίτες που βιώνουν την καθημερινή βαρβαρότητα.

 

Έχει μια νέα ηγεσία που μιλάει ξεκάθαρα και πειστικά ενώ την ίδια στιγμή ένα όλο και πιο μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού αντιλαμβάνεται ότι ήταν το μόνο κόμμα που δεν πρόταξε το πολιτικό κόστος αλλά τη σωτηρία της χώρας όταν κλήθηκε να αποφασίσει. Και πλήρωσε δυσανάλογο τίμημα. Όπως όταν πιάνει φωτιά ένα σπίτι και σχεδόν όλοι εξαφανίζονται. Ο ένας που προσπαθεί να τη σβήσει κατηγορείται από τους υπόλοιπους ότι φταίει που δεν ήταν πιο αποδοτικός ή ακόμα και ως εμπρηστής. Βάλτε στη θέση του σπιτιού την οικονομία, του ανθρώπου έτρεξε να βοηθήσει, το ΠΑΣΟΚ και στη θέση του πραγματικού εμπρηστή, την κυβέρνηση Καραμανλή.

 

Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι ουσιαστικά ο πολιτικός χώρος που έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, δημιούργησε τους θεσμούς της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Πρόνοιας, έκανε στην πράξη την Υγεία και την Παιδεία δημόσια αγαθά και μετέτρεψε την Ελλάδα από Ψωροκώσταινα σε χώρα με αξιοπρέπεια και πολίτες υπερήφανους και αποφασισμένους, στην Ευρώπη και το διεθνές στερέωμα.

 

Γι ΄αυτό το ΠΑΣΟΚ πολεμήθηκε σκληρά από τα συμφέροντα των λίγων και όσους τα εκφράζουν πολιτικά. Διότι υπήρξε πάντα ένα πολιτικό ανάχωμα στη λεηλασία των πολιτών και του πλούτου της χώρας μας.

 

Προφανώς στο πέρασμα των δεκαετιών υπήρξαν και φαινόμενα διαφθοράς ή κατάχρησης εξουσίας από άτομα που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση και την ισχύ τους. Σε κάθε δέντρο που καρπίζει υπάρχουν και φρούτα που σαπίζουν. Η αντίδραση σε τέτοιες συμπεριφορές δείχνει την ποιότητα του πολιτικού χώρου. Ακόμα και εκεί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

 

Στις 21 Μάϊου οι πολίτες καλούνται να κάνουν την πιο σημαντική επιλογή τους. Μια επιλογή που θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο σε όσους έχουν σήμερα δικαίωμα ψήφου αλλά και στους νεότερους που διεκδικούν να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες καλούνται να διαλέξουν μεταξύ μιας Ελλάδας στην οποία θα είμαστε περήφανοι να ζούμε -εικόνες της οποίας έχουμε και κοντεύουμε να ξεχάσουμε- και μιας Ελλάδας η οποία θα μας απογοητεύει όλο και πιο πολύ.

 

Με την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, ανοίγουμε το παράθυρο να μπει η πρώτη αχτίδα του ήλιου στο κοινό μας σπίτι. Τη χώρα μας!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.