Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πατρινοί καλλιτέχνες που κάνουν την πόλη περήφανη!

Το εργαστήρι τέχνης Μορφές Τέχνης έχει κάνει μια σειρά από εκθέσεις στην Πάτρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές με στόχο να εκθέσει τα έργα των ταλαντούχων μελών του στην κοινωνία. Μια εξ’ αυτών είναι η Μαρία Πετροπούλου, η πατρινή καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε 3 ομαδικές εκθέσεις σε ηλικία μόλις 24 ετών. Τα έργα της διακατέχονται από μία έντονη ρομαντική διάθεση και εκφράζεται μ’ ένα ονειρικό και αισθησιακό τρόπο. Στα έργα της διακρίνεις επίσης ένα συμβολισμό που σε οδηγεί σε μια συναισθηματική πληρότητα  με αρμονία και ισορροπία στην φόρμα και τον χρωματισμό.

Καθηγήτής του εργαστηρίου είναι ο Κώστας Αρταβάνης ο οποίος επιμελήθηκε και την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην αγορά Αργύρη τον Ιούνιο του 2022, όπου ο σύλλογος έκανε δώρο στον σύλλογο γυναικών με καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” ένα ζωγραφικό έργο δημιουργίας του κ. Κωνσταντίνου Αρταβάνη. Η έκθεση αγκαλιάστηκε από το κοινό της Πάτρας και πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας για τους καλλιτέχνες της πόλης μας.

Αλλες εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Αίγιο, στην Ναύπακτο αλλα και στην Πάτρα.

Συμμετείχαν οι εικαστικοί:
Κωνσταντίνος Αρταβανης, Βασιλική Τσόντζορα , Χρύσα Γραικούση, Μαρία Πετροπούλου, Βασίλης Θεοδωρακόπουλος, Μαρία Κονδύλη,
Χρήστος Γκίκας, Νίκη Μαυροθαλασσίτη, Δώρα Κατσαίτη,
Λαμπρινή Μαχαίρα, Αναστασία Παπαϊωάννου, Αναστασία Σακελλαροπούλου, Αγγελική Πολυδώρου, Θεώνη Αναγνωστοπούλου,Μαριάνα Σουβαλιώτη, Μάργια Αποστολοπούλου, Μαρία Στεργιόπουλου, Άσπα Κουτσιοσμηνάκη.
Επίσης συμμετείχαν παιδιά από 6-12 ετών με όμορφες ζωγραφικές απεικονίσεις που κόσμησαν το χώρο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.