Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΑΣΟΚ: Οι θεσμοί της Ε.Ε. PEGA στέλνουν τον λογαριασμό στην κυβέρνηση

Με μια σκληρή ανακοίνωση για την κυβέρνηση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το πόρισμα της Επιτροπής PEGA για το σκάνδαλο των υποκλοπών που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Ευρωκοινοβούλιο και καταδεικνύει την εμπλοκή της κυβέρνησης και κυρίως του Μεγάρου Μαξίμου στις παρακολουθήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, επ’ αφορμή τις «φιέστας» για της Ημέρα της Ευρώπης που έχει οργανώσει η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε:

«Ημέρα της Ευρώπης σήμερα, και οι φιέστες του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν τον λογαριασμό που στέλνουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα πλήγματα που προκάλεσε στο Κράτος Δικαίου, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψή του».

Όπως επισημαίνει, «η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκαλύπτει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του “επιτελικού παρακράτους”, την εργαλειοποίηση παρακολουθήσεων και παράνομων λογισμικών, για πολιτικά οφέλη, από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας. Ακόμη και για την εξαγωγή των λογισμικών αυτών σε ανελεύθερες χώρες, παραβιάζοντας τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Στις συστάσεις της, μάλιστα, η Επιτροπή PEGA αξιώνει από την Ελλάδα να καταργήσει όλες τις παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομοθετικό πλαίσιο από το 2019 έως σήμερα, να αποκαταστήσει τις θεσμικές δικλίδες ασφαλείας των ατομικών ελευθεριών και να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ».

Και τονίζει ότι αυτά είναι «όσα, δηλαδή, ζητούμε και διεκδικούμε κι εμείς με το πρόγραμμά μας και όσα καταψήφισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη χθεσινή ψηφοφορία. Όσα απαιτούν όλοι οι δημοκράτες πολίτες που δεν ανέχονται πλέον μια έκθετη Κυβέρνηση να εκθέτει και τη χώρα μας διεθνώς. Για να αποκτήσει νόημα η σημερινή επέτειος».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.