Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οργή και σάλος με τις δηλώσεις Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ότι… «εργαλειοποιούν» την τραγωδία!

Οργή και σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις το Κυριάκου Μητσοτάκη που στρέφεται κατά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πολλές φορές κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους δεν μπόρεσε να κρύψει την αλαζονεία του εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος για τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος 17 προσώπων -εκ των οποίων πολιτικοί, υπουργοί και του ιδίου- οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες συμπεριφορές» και είδε «εργαλειοποίηση».

Ειδικότερα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ANT1 ρωτήθηκε για τη μήνυση σχολίασε: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πριν από λίγο, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να πει ότι οι συγγενείς των θυμάτων εργαλειοποιούν την τραγωδία στα Τέμπη.

Ακούστε, αναλυτικά, τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο παρακάτω βίντεο

Μήνυση από συγγενείς θυμάτων

Υπενθυμίζεται πως μήνυση κατά 17 προσώπων, πολιτικών και στελεχών του ΟΣΕ, αλλά και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η μήνυση κατατέθηκε στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας και σκοπό έχει να υπάρξει δυνατότητα έρευνας έως και 15 χρόνια πριν από το δυστύχημα.

Η μήνυση στρέφεται κατά των διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train αλλά κατά πολιτικών προσώπων: του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή, του νυν υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη, αλλά και κατά των υπουργών μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ.

Στη μήνυση ζητείται να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στην παρούσα αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε στελέχη των σιδηροδρόμων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.