Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ! «ΓΙΑΤΙ έπαθε εκλογική συντριβή ο ΣΥΡΙΖΑ…»

Βασίλειος Τσάμης
Η μεγάλης έκτασης ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αποτέλεσμα με πολλές αιτίες, συγκυριακές κ δομικές κ η ανάλυση τους δεν μπορεί να καλυφθεί σε μια ανάρτηση.
Κατά την γνώμη μου, τα θεμέλια της χθεσινής ήττας μπήκαν το 2013, με την διάλυση των συνιστωσών..
Ο Τσίπρας για να μην υπάρχει κάποιος να τον αμφισβητήσει μετέτρεψε το κόμμα σε μια σέχτα.
Οποιος σκεφτόταν διαφορετικά σχεδόν διωκόταν και μετά το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πλέον. Αποκόπηκε από τις κοινωνικές του ρίζες.
Μεσω αυτής της διαδικασίας ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στην κομματική δομή χωρίς τα μεσαία στελέχη που τον έφεραν πρώτο κόμμα, οταν την ίδια στιγμή η ελίτ των στελεχών που πήγαν από το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καμία σχέση με τον κινηματικό κόσμο και τους ανθρώπους του μόχθου. Άνθρωποι που μέσω της μακρας παρουσία τους στους αρμούς του κράτους είχαν συσσορεύσει προνόμια, οταν η πλειοψηφία του πληθυσμού έχανε δικαιώματα παρουσιάστηκαν ως σωτήρες των λαϊκών στρωμάτων.
Οι λόγοι που περιγράφω κ όχι μόνο αυτοί αλλά κ το μέγεθος της ήττας θα κάνουν δύσκολη υπόθεση την επιβίωση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, ολόκληρης της Κεντροαριστεράς λόγω κυρίως της απώλειας θεσμικού χώρου. Παράλληλα, εκ των πραγμάτων δυσκολεύει κ η ανασυγκρότηση επειδή δεν γνωρίζουν από αυτοκριτική, δεδομένου ότι δεν την έκαναν ποτέ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.