Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νέα στοιχεία που “καίνε” στην υπόθεση δολοφονίας του Καραϊβάζ

Οι αρχές σημειώνουν πρόοδο στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από δύο χρόνια. Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στον εντοπισμό των ατόμων που υπέγραψαν το «συμβόλαιο θανάτου» του δημοσιογράφου και των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος. Ένα λευκό φορτηγάκι που ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού, ιδιοκτησίας των δύο αδελφών που συνελήφθησαν για τη δολοφονία, έριξε φως στην πολύχρονη έρευνα.

Ένα άλλο έγκλημα που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η οποία αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν μια ληστεία που πήγε στραβά, συνέβη ένα μήνα μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Οι τότε αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, που είχαν πειστεί από τους ισχυρισμούς του πιλότου και είχαν επικηρύξει τους δράστες, είχαν εστιάσει στο έγκλημα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.

 

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ διαμαρτυρήθηκε, όπως είναι λογικό, καθώς το επίκεντρο έχει μετατοπιστεί από την υπόθεση του συζύγου της. «Το βρίσκω περίεργο ότι δεν έγινε επικήρυξη στην υπόθεση του Γιώργου. Αν ήθελε, ο πρωθυπουργός θα είχε ζητήσει την επικήρυξη. Αλλά αυτό δεν έγινε» είχε δηλώσει.

 

Οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αισθάνονταν σίγουροι ότι τη γλίτωσαν, καθώς όλες οι δυνάμεις του ανθρωποκτονιών είχαν επικεντρωθεί στη μεζονέτα και στη δολοφονία της Καρολάιν.

 

Απόδειξη αποτελεί σύμφωνα με το Mega ότι ο συσχετισμός στην υπόθεση του Καραϊβάζ με το λευκό βαν, έγινε έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Με τις έρευνες να συνεχίζονται, μια σειρά από καταθέσεις να μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τις πληροφορίες για συμβόλαιο θανάτου αξίας 300.000 ευρώ να προκαλούν αίσθηση.

Αξιωματικοί της αστυνομίας που συντονίζουν τις έρευνες, θεωρούν ότι οι εγκέφαλοι στη δολοφονία Καραϊβάζ είναι δύο σκληροί κακοποιοί που ακόμη αναζητούνται και εμπλέκονται συνολικά σε 4 δολοφονίες.

«Έχουν εξαφανιστεί 10.000 παρακολουθήσεις της ΕΥΠ μέσα από τη δικογραφία»

 

Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ, αλλά έλειπαν 10.000.

 

«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον ΓιώργοΗ ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε αρχικά, μιλώντας στο Mega.

 

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.