Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μητσοτάκης: Επιχειρεί συσπείρωση στη δεξιά πολυκατοικία

Επιχείρηση συσπείρωσης των ψηφοφόρων είναι σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το ποσοστό στην κάλπη της απλής αναλογικής είναι κομβικό για την επόμενη ημέρα. Με πυρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να συσπειρωθεί ένα παραδοσιακό κομμάτι των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και να διασφαλιστεί πως δεν θα … αυξηθούν οι ένοικοι στη δεξιά πολυκατοικία. Παράλληλα στόχος είναι να στραφεί προς τη Νέα Δημοκρατία και ένα κεντρώο κοινό που θέλει σταθερότητα την επόμενη ημέρα.

 

Μια «ανάσα» πριν από τις εκλογές αυτό που τονίζεται όλο και εντονότερα από την Πειραιώς είναι πως χρειάζονται «καθαρές λύσεις» και πως η κρίσιμη κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου. Εκεί άλλωστε θα φανεί η δυναμική των κομμάτων και θα δοθεί μια εικόνα  για το πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας σε περίπτωση νέων εκλογών το καλοκαίρι. Επομένως η μητέρα των μαχών δίνεται για την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης και το σκληρό ροκ κυριαρχεί 17 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές.  Τα «γαλάζια» βέλη προς την αντιπολίτευση επικεντρώνονται σε τρία θέματα:

  • Στα όσα προηγήθηκαν της απόφασης του Αρείου Πάγου, που έβαλε «μπλόκο» στην κάθοδο στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Νίκαια έκανε αναφορά στην απόφαση του αρμοδίου τμήματος του Αρείου Πάγου και σημείωσε  πως «η  ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα».  Από την κυβερνητική πλευρά ασκείται κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για το ό,τι δεν είχε ψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη αλλά και για το γεγονός πως δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. Με το θέμα να προκαλεί πάντως  μπαράζ δηλώσεων ανάμεσα σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου.
  • Στο τι θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα των εκλογών. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί μια «κυβέρνηση ηττημένων» , ενώ- με αφορμή το σχέδιο «Δήμητρα» του Γ. Βαρουφάκη- διαρκείς είναι οι αναφορές στα όσα προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος το 2015. Ουσιαστικά στόχος είναι να συσπειρωθεί ένα κοινό με αντίΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά και να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η χαλαρή ψήφος.
  • Στη … μάχη των προγραμμάτων. Αυτό που τονίζεται από την κυβερνητική πλευρά είναι πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας  δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 8-9 δισεκατομμύρια. Την ίδια στιγμή  έχει ξεσπάσει «πόλεμος»  μεταξύ κυβερνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης  για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δεδομένο είναι πως όσο πιο κοντά θα έρχονται οι κάλπες τόσο θα ανεβαίνει ο πολιτικός υδράργυρος, καθώς τα κομματικά επιτελεία δίνουν μάχη για την αύξηση της συσπείρωσης. Με τη Νέα Δημοκρατία να εστιάζει σε ένα θετικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα, ρίχνοντας το βάρος σε μια ατζέντα οικονομίας (ιδιαίτερα στο θέμα  μισθών) αλλά και στους τομείς της υγείας και του εκσυγχρονισμού του κράτους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.