Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η «μαγική» κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη που εκτίναξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι απολύτως αληθές ότι το ΠΑΣΟΚ πριν από την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, κατέγραφε πτώση. Κινούνταν σε μονοψήφιο ποσοστό με περαιτέρω πτωτικές τάσεις. Δεν επρόκειτο για κάποια κίνηση του Μητσοτάκη ώστε να προκαλέσει φθορά στον Ανδρουλάκη, αλλά για τα αμιγή δημοσκοπικά ευρήματα.

Εκεί ακριβώς έγινε η μαγική κίνηση από το Νίκο Ανδρουλάκη: Η φράση του ότι προτίθεται να βάλει φυλακή ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η συγκεκριμένη αποστροφή, ήχησε σαν καμπάνα στο αντιμητσοτακικό μέτωπο το οποίο δεν μπορούσε να εκφραστεί μέσω του ΣυΡιζΑ και της ομιχλώδους τακτικής του.

Την επόμενη μέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να τα μαζέψει με γενικότητες. Εκεί ακριβώς ήλθε το τηλεφώνημα από κορυφαίο στέλεχος ΜΜΕ που ενημέρωσε τον αρχηγό πως το «ο Μητσοτάκης πρέπει να πάει φυλακή» έβαλε φωτιά στα «μηχανάκια» των δημοσκοπικών εταιρειών και στα ποσοστά του κόμματος.

Ήταν μάλιστα τόσο ηχηρό το αποτύπωμα της δήλωσης, που ο Ανδρουλάκης εγκατέλειψε ακαριαία την προσπάθεια να στρογγυλέψει τα πράγματα και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος μέχρι και τις εκλογές. Η πτώση σταμάτησε, το κλίμα αντιστράφηκε, το ΠΑΣΟΚ συσπείρωσε τους ανδρεοπαπανδρεϊκούς που μισούν τον Μητσοτάκη, τους ανένταχτους δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χάνοντας μόνο μερικούς εκσυγχρονιστές και σημιτικούς, που ούτως ή άλλως πάντα έβλεπαν τον Μητσοτάκη με συμπάθεια.

Υπήρχε όμως και δεύτερο όφελος για το Νίκο Ανδρουλάκη: Η πολιτική εξόντωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θεωρείτο Δούρειος ίππος του μητσοτακισμού στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η νέα δομή των ψηφοφόρων του κινήματος, βοήθησε την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να τον αφήσει εκτός Βουλής.

Στην ερώτηση μου εάν η συγκεκριμένη αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ακούσια, γι’ αυτό και επιχείρησε μετά να την μαζέψει, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με διαβεβαίωσε πως ήταν απόλυτα συνειδητή…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.