Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καραϊβάζ: Ο «σύνδεσμος» των εκτελεστών στο στόχαστρο της Αστυνομίας

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον άνθρωπο που συνομιλούσε με τους δύο προφυλακισμένους, αλλά και με τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό.

Aυτήν τη στιγμή έχουμε κάποιες ενδείξεις για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Καραϊβάζ. Επίσης, γνωρίζουμε ποιος είναι πιθανότατα ο άνθρωπος που φαίνεται πως έπαιξε τον ρόλο του “συνδέσμου” μεταξύ των εκτελεστών και του ηθικού αυτουργού. Ομως, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό στάδιο σχηματισμού δικογραφίας και απόδοσης κατηγοριών βάσει αποδείξεων, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο». Με αυτά τα λόγια, στέλεχος της Κατεχάκη σκιαγραφεί την πορεία των ερευνών για την πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, μετά την απόδοση κατηγοριών και την προφυλάκιση των δύο εμπλεκομένων στην επιχείρηση εκτέλεσης του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η εντολή που έχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής είναι να εξαντλήσουν κάθε ερευνητική διαδικασία και όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, με τελικό στόχο να βρεθεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή και πλήρωσε για το «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του Γιώργου Καραϊβάζ, ώστε να λογοδοτήσει για την πράξη του.

Ανάλυση πληροφοριών

Ετσι, έπειτα από τη σύλληψη των δύο ανδρών για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν τις έρευνες με αμείωτο ρυθμό. Επί του παρόντος, βρίσκονται στο στάδιο της ανάλυσης ανεπίσημων πληροφοριών για τον άνθρωπο που φέρεται να έδωσε την εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης. Στο ίδιο πλαίσιο, λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και τους συσχετισμούς στην Greek Mafia, καταλήγοντας σε έναν συγκεκριμένο άνδρα, γνωστό «νονό» της νύχτας, ο οποίος θεωρείται πως είχε λόγους να βγάλει από τη μέση τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι εκτιμήσεις ωστόσο μένει να μετατραπούν σε αποδείξεις μέσα από συγκεκριμένη ερευνητική διαδικασία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ένας άνθρωπος, που θεωρείται πως λειτούργησε ως «σύνδεσμος» μεταξύ του ηθικού αυτουργού και των προσώπων που οργάνωσαν και έφεραν εις πέρας τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Μάλιστα, το όνομα του ανθρώπου που οι αστυνομικοί θεωρούν πως έπαιξε τον ρόλο του ενδιάμεσου αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Πρόκειται για άνδρα που και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς είχε συμμετοχή σε μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες της νύχτας. Ο ίδιος άνδρας φέρεται να προμηθεύτηκε από συγκεκριμένο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Πανόρμου τα δύο «πακιστανικά» κινητά, τα οποία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, χρησιμοποιήθηκαν για μόλις δύο 24ωρα… Η πρώτη ημέρα χρήσης αυτών των κινητών ήταν η 8η Απριλίου, δηλαδή ένα 24ωρο πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η δεύτερη ημέρα ήταν η 9η Απριλίου, όταν δηλαδή ο δημοσιογράφος έπεφτε νεκρός στο πεζοδρόμιο, χτυπημένος από το 9άρι πιστόλι που κρατούσε στα χέρια του ο πληρωμένος εκτελεστής. Κατά τις ίδιες ημέρες, τα πραγματικά κινητά που είχαν στην κατοχή τους οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση δολοφονίας βρίκονταν στις οικίες τους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.