Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γερμανική “σέντρα” στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές

Στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης και ειδικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέρεται σε άρθρο του το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktions Netzwerk Deutschland (RND) δίνοντας μια εικόνα τριτοκοσμικής διακυβέρνησης.

Μετά το βασικό άρθρο των Financial Times, το οποίο έβγαζε στη σέντρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις υποκλοπές, το κράτος δικαίου, τα Τέμπη και την ακρίβεια, το γερμανικό δίκτυο κάνει λόγο για «κρατική αποτυχία» αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ για τις υποκλοπές επισημαίνει πως το σκάνδαλο έχει ρίξει βαριές σκιές στην κυβέρνηση.

 «Πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν δεκάδες επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς και πολιτικούς. Ο Μητσοτάκης, στον οποίο υπάγονται απευθείας οι μυστικές υπηρεσίες από το 2019, ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτό. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πάντως, τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν τον πιστεύουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τις σκανδαλώδεις παραλείψεις, ελλείψεις ασφάλειας και νεποτισμό από την πλευρά του κρατικού σιδηροδρομικού δικτύου καταγγέλλει επίσης λόγο το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο αναφερόμενο σε  «σκανδαλώδεις παραλείψεις, ελλείψεις ασφάλειας και νεποτισμό από την πλευρά του κρατικού σιδηροδρομικού δικτύου που είχαν ως αποτέλεσμα την εθνική τραγωδία των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους».

«Στα μάτια πολλών πολιτών, το ατύχημα ήταν ήδη η δεύτερη περίπτωση κραυγαλέας κρατικής αποτυχίας μετά από τεράστιες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021 που κατέστρεψαν σχεδόν όλο το δάσος στα βόρεια του νησιού της Εύβοιας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν ανίσχυρες» γράφει χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.