Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Χωρίς διόδια στις εκλογές – Πότε λήγει η ελεύθερη διέλευση

Ελεύθερα θα μπορούν να κινούνται σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας οι πολίτες με τα οχήματά τους που θα ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 21η Μάϊου μιας και θα τεθεί σε ισχύ η μη καταβολή χρηματικού αντιτίμου στα διόδια.

Οι μπάρες (συμπεριλαμβανομένου και του αυτοκινητοδρόμου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου) θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς θα διέρχονται από τα διόδια της επικράτειας.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει μια μέρα νωρίτερα, από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με τη επίδειξη των απαιτούμενων εγγράφων.

Τώρα, αν και δεν έχει γίνει ακόμα διευκρίνιση για την ελεύθερη διέλευση, πληρφορίες αναφέρουν πως θα είναι για λίγο περισσότερο από δύο ημέρες, καθώς θα λήξει στις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, δηλαδή την επόμενη μέρα των εκλογών.

Οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Βάσει των σχετικών συμβάσεων συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ της πολιτείας και των εν λόγω εταιρειών, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους παραχωρησιούχους όποτε το επιθυμεί, να σταματήσουν την είσπραξη διοδίων.

Κάθε φορά όμως που το πράττει, η ιδιωτική εταιρεία δικαιούται να ζητήσει από την πλευρά της επιστροφή των απολεσθέντων εσόδων του, σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει για τον αριθμό των αυτοκινήτων που πέρασαν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.