Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αρέσουν στα κατοικίδια οι αγκαλιές; Τα οφέλη για τον άνθρωπο

Η κτηνίατρος Νικολέττα Σερέτη μίλησε στο OPEN Weekend, για την αγκαλιά που κάνουμε στα κατοικίδια, εξήγησε αν τους αρέσει και ποια είναι τα οφέλη της αγκαλιάς με ένα ζωάκι για τον άνθρωπο.

Ευεργετικά τα οφέλη της αγκαλιάς με τα κατοικίδια

Γενικά στα ζωάκια αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά επειδή κάθε σκύλος και κάθε γατούλα είναι διαφορετικοί, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί προς την αγκαλιά και στο πώς αισθάνονται. Τα κατοικίδια σίγουρα θα μας δείξουν το πώς νιώθουν εκείνη τη στιγμή και εμείς θα πρέπει να τα σεβαστούμε. Έτσι αν καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλει αγκαλιές το κατοικίδιο μας, δεν πρέπει να το αρπάξουμε και να το αγκαλιάσουμε, κάτι βέβαια που θα πρέπει να μάθουμε και στα μικρά παιδάκια. Αν βέβαια δούμε ότι τα κατοικίδια μας, μας πλησιάζουν, έρχονται και κουρνιάζουν δίπλα μας, δείχνουν με τον τρόπο τους τότε ότι θέλουν να τα αγκαλιάσουμε.

Τα οφέλη της αγκαλιάς με ένα κατοικίδιο

Όλοι οι κηδεμόνες κατοικιδίων απολαμβάνουν τις αγκαλιές με εκείνα, είτε πρόκειται για μια γατούλα, ένα σκυλάκι ή ένα κουνελάκι και μάλιστα η αγκαλιά είναι πολύ ευεργετική γιατί όπως έχει αποδειχτεί, αρχικά μειώνει πάρα πολύ το στρες με τις ορμόνες που εκκρίνονται την ώρα που το αγκαλιάζουμε και εκείνο μάλιστα μας συναισθάνεται, καθώς αλλάζει η συναισθηματική μας κατάσταση. Επίσης είναι μια πολύ καλή συντροφιά. Όμως τα οφέλη της αγκαλιάς με ένα κατοικίδιο είναι περισσότερα, καθώς έχει αποδειχτεί ότι βοηθά και σε ασθένειες όπως τον διαβήτη, ενώ αν έχει εκπαιδευτεί το κατοικίδιο μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσουν παιδάκια με αυτισμό και ειδικές ανάγκες, όταν βρεθούν σε κάποια κρίση. Ενώ τέλος η αγκαλιά με τα κατοικίδια μπορεί να μειώσει τα αισθήματα μοναξιάς ειδικά σε ηλικιωμένους.

Πηγή:mypet.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.