Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΤΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ τον Τσίπρα! ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ την αριστερή “αντισυστημική ψήφο”…

Με την αποστροφή που χρησιμοποίησε για την “αντισυστημική ψήφο” ο Αλ. Τσίπρας κατά τη χθεσινή προεκλογική του επίσκεψη στην Κόρινθο επιβεβαίωσε αν μη τι άλλο ότι οι φυγόκεντρες τάσεις δεν αναπτύσσονται μόνο προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος…

«Η πιο ισχυρή ψήφος διαμαρτυρίας, η πιο ισχυρή αντισυστημική ψήφος που θα πλήξει το σύστημα που μας κυβερνά εδώ και 4 χρόνια, το καθεστώς Μητσοτάκη, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος όντας και ο μακροβιότερος πολιτικός αρχηγός στη χώρα (από το 2008!) ο ίδιος έχει γίνει εξ αντικειμένου αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος…

Ιδιαίτερα μετά την τραγωδία των Τεμπών, όλες οι μετρήσεις -οι οποίες διεξάγονται για λογαριασμό και της Κουμουνδούρου- δείχνουν ότι καταγράφουν κέρδη τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ25 το οποίο μέχρι πρότινος εμφανιζόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και στο όριο εισόδου στην Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιες, σχετικά περιορισμένες, εισροές ψήφων από τον ενδιάμεσο (δυσαρεστημένο έως και θυμωμένο με την κυβέρνηση) χώρο αλλά εμφανίζει σοβαρή αδυναμία να προσελκύσει την “αριστερή αντισυστημική” ψήφο κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πεσμένα και τα δικά του συνολικά ποσοστά.

Ήδη η στήλη σας είχε αποκαλύψει εγκαίρως ότι σε εσωτερικές μετρήσεις που έγιναν από την πρώτη εβδομάδα κιόλας του Μαρτίου το ΚΚΕ έδειχνε να εκτινάσσεται ακόμη και σε “δύσκολες” εκλογικές περιφέρειες όπως η Α’ Αθηνών. Επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο οι τάσεις που άρχισαν να καταγράφονται έκαναν ορισμένους από τους ερευνητές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί ή έστω και να πλησιάσει το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα.

Το σίγουρο πάντως είναι πως τα “κόκκινα” ποσοστά κινούνται ανοδικά ενώ τα “πράσινα” είναι στάσιμα αν όχι καθοδικά. Μια άλλη παράμετρος επίσης είναι οι δεύτερες κάλπες οι οποίες -αν στηθούν τελικώς- αναμένεται να επιφέρουν μεγαλύτερη πίεση στην Χαριλάου Τρικούη σε σχέση με τον Περισσό.

Όσο για το ΜέΡΑ25, ακόμη και η επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια προ μερικών εβδομάδων ο Γ. Βαρουφάκης το ωφέλησε δημοσκοπικά και η τάση αυτή συνεχίζεται. Ο extreme λόγος του Γιάνη μάλιστα -ακόμη και με ρητορική του πρώτου εξαμήνου του 2015- φαίνεται ότι του επιτρέπει να “συλλέγει” ψήφους από σκόρπια τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατά τρόπο ανάλογο με αυτό που έκανε ο τότε Συνασπισμός με τις “συνιστώσες” του, κάτι που του εξασφάλιζε την εκλογική επιβίωση έως ότου ήρθαν οι …ένδοξες ημέρες.

Υπάρχουν στο μεταξύ και πληροφορίες ότι μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών μπορεί να επωαστούν και άλλες εκλογικές συνεργασίες όπως έγινε με την (πάλαι ποτέ δυνατή) ΛΑΕ…

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.