Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας του Γιώργου Καρβουνιάρη

Γιώργος Καρβουνιάρης, δημοσιογράφος,

Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ

 

Έχουμε ήδη μπει στην τελική ευθεία των πιο κρίσιμων εκλογών των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μου, από τη στιγμή που αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για τον προσωπικό τόνο, κάτι στο οποίο δεν σας έχω συνηθίσει (όσους με διαβάζετε) στα 33 χρόνια της δημοσιογραφικής μου διαδρομής.

Στην εκλογική αυτή μάχη αποφάσισα να είμαι στην πρώτη γραμμή λόγω του πάρα πολύ σημαντικού διακυβεύματος για τη χώρα μας.

Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον κ. Μητσοτάκη βρισκόμαστε -σε αντίθεση με την πλασματική εικόνα που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση- μπροστά σε έναν κοινωνικό και οικονομικό Αρμαγεδώνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του παρέα, μακριά ακόμα και από τις βασικές αρχές της παραδοσιακής συντηρητικής παράταξης, δημιούργησαν ένα κράτος «κολλητών» το οποίο ξεζούμισε τη χώρα δίνοντας «δώρα» δισεκατομμυρίων σε μία μικρή ελίτ (όπως στην ενέργεια) και αναγκάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να αδυνατεί να βγάλει τα προς το ζην, μετατρέποντας έτσι εκατομμύρια συμπολίτες σε «ζητιάνους» και «εξαρτημένους» επιδομάτων και βοηθημάτων.

Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά το 1981 σε μια τεράστια υποχώρηση των κοινωνικών κατακτήσεων και ελευθεριών καθώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε σταδιακά σε ένα αστυνομικό κράτος. Το οξύμωρο είναι πως την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει καθώς οι κρατικοί πόροι χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην δημιουργία σκοτεινών κέντρων που μόνο στόχο έχουν τη διασφάλιση της παραμονής της Μητοστάκης Α.Ε. στην εξουσία. Κορυφή του παγόβουνου το σύστημα παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων αλλά και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Πλειάδα διεθνών οργανισμών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα, καθώς μετεξελίσσεται σε «μπανανία» αλλά στο εσωτερικό δεν… ιδρώνει αυτί.

Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας έχουμε πλέον και στη δημόσια υγεία, όπου ξεχαρβαλώθηκε το ΕΣΥ, στην Παιδεία και σε κάθε έκφανση του δημόσιου βίου. Οι κρατικές και δημόσιες υποδομές έχουν φτάσει από καιρό στο χείλος του γκρεμού. Αποκορύφωμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί μια νέα θητεία γεμάτος έπαρση, για να ολοκληρώσει προφανώς το καταστροφικό… έργο του!

Από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στην ξύλινη προεκλογική παροχολογία του 2012 και του 2015, επιχειρώντας να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη, την κυβερνητική πολιτική της που απογοήτευσε τους πολίτες και τους έστρεψε το 2019 στην Νέα Δημοκρατία και την παλινόρθωση της σκληρής δεξιάς.

Η προεκλογική της τακτική γίνεται ακόμα πιο θολή -δείχνοντας ότι προτάσσει τα μικροκομματικά οφέλη από την πραγματική πολιτική- όταν πλέον έχει αντικαταστήσει τη δεξιά πτέρυγά της που ήταν οι ΑΝΕΛ, με την… καραμανλική συνιστώσα. Τους εκπροσώπους δηλαδή της κυβέρνησης που βούλιαξε τη χώρα και μας οδήγησε στη χρεωκοπία και τα μνημόνια.

Στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ που κράτησε τη χώρα όρθια και δέχτηκε τόνους λάσπης, δικαιώνεται σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου) αφήνοντας έκθετες στην Ιστορία τις κυβερνήσεις Καραμανλή με τα στελέχη των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από το φλερτ στο… ειδύλλιο.

Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι ουσιαστικά ο πολιτικός χώρος που έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, δημιούργησε τους θεσμούς της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Πρόνοιας, Μετέτρεψε την Ελλάδα από Ψωροκώσταινα σε χώρα με αξιοπρέπεια και πολίτες υπερήφανους και αποφασισμένους, στην Ευρώπη και το διεθνές στερέωμα.

Γι ΄αυτό το ΠΑΣΟΚ πολεμήθηκε σκληρά από τα συμφέροντα των λίγων και όσους τα εκφράζουν πολιτικά. Διότι υπήρξε πάντα ένα πολιτικό ανάχωμα στη λεηλασία των πολιτών και του πλούτου της χώρας μας.

Προφανώς στο πέρασμα των δεκαετιών υπήρξαν και φαινόμενα διαφθοράς ή κατάχρησης εξουσίας από άτομα που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση και την ισχύ τους. Σε κάθε δέντρο που καρπίζει υπάρχουν και φρούτα που σαπίζουν. Η αντίδραση σε τέτοιες συμπεριφορές δείχνει την ποιότητα του πολιτικού χώρου. Ακόμα και εκεί δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ αναγεννημένο και δημιουργικό, ενώνοντας τις παλιές γενιές με τους νέους, με ένα φιλόδοξο και κοστολογημένο πρόγραμμα, επιστρέφει, διεκδικώντας το μερίδιο που του αξίζει από την πολιτική ζωή της χώρας.

Δεν διεκδικεί καρέκλες. Διεκδικεί τη δυνατότητα να αναδομήσει την Ελλάδα. Να ξαναγίνει μια χώρα που την θαυμάζουν όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το παρόν της. Που οι νέοι θα μένουν στη χώρα τους και θα βρίσκουν αξιοπρεπή εργασία σε ένα κράτος ίσων ευκαιριών. Σε μία χώρα που θα τους κάνει και πάλι υπερήφανους.

Σε αυτές τις εκλογές σας ζητώ να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ όχι για τις μέρες που ζήσατε αλλά επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας.

Σε αυτές τις εκλογές σας ζητώ να ψηφίσετε ΕΛΠΙΔΑ!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.