Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μήπως να κάνεις αυτοκριτική και να προσέχεις τι ψηφίζεις, αγαπητέ ψηφοφόρε;

Του Ηλία Παπαναστασίου

Βροχή σκανδάλων, αυξανόμενη ακρίβεια σε καθημερινό επίπεδο, ανομία στο έπακρο, υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα σε βαθμό ανήκουστο, όνειδος η επίφαση των πραγμάτων και η «κατ’ επίφαση» εικόνα μιας «αναπτυσσόμενης Ελλάδας» που έχει επιταχυνθεί στην νιοστή από μια προπαγανδιστική μηχανή αμερικανικού τύπου των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, όλα τα παραπάνω ουσιαστικά τι πιστοποιούν; Δεν υπάρχει απλή παρακμή και εκφυλισμός της ελληνικής κοινωνίας, ούτε απλώς μια αμερικανοποίηση τριτοκοσμικού τύπου με «βαλκανικά εξαμβλώματα» σε επίπεδο μαζικής ψυχαγωγίας. Υπάρχει μια «επιφατική Δημοκρατία» (Ν. Σίμος) η οποία στηρίζεται όχι απλώς στην «απάθεια» αλλά στην πλήρη απολιτικοποίηση, κρετινοποίηση και αποεγκεφαλοποιημένη «ψυχολογία συγκατάθεσης, συναίνεσης, συγκατάβασης, συνένοχης» του Ρωμιού όσον αφορά τους κρατούντες δηλαδή την άθλια πολιτική ελίτ υπαλλήλων της ολιγαρχίας. Δεν διαμαρτύρεται μαζικά, δεν απεργεί ουσιαστικά, δεν συμμετέχει παρά ελάχιστα και σε βαθμό μόνο «ευθέως ανάλογου» του προσωπικού του οφέλους. είναι δηλαδή ο κλασσικός πελάτης του συστήματος, υπάκουος, βολικός με ψυχολογία εσαεί ραγιά. Αυτή λοιπόν η επιφατική Δημοκρατία στηρίζεται στον ραγιαδισμό των κατ’ ευφημισμό «πολιτών», ουσιαστικά δηλαδή των τηλεθεατών. Γιατί αυτό είναι ο Ρωμιός, ένας τηλεθεατής που παριστάνει τον πολίτη και με φιλοδοξίες «κριτή των εκλογών».

Πώς όμως ψηφίζεις, αγαπητέ Νεοέλληνα ψηφοφόρε της διαρκούς καρπαζιάς, όταν δεν είσαι ενημερωμένος; Αλήθεια γνώριζες πως το 52% των νέων θέσεων απασχόλησης είναι μερικής απασχόλησης και ο καθαρός μισθός ανέρχεται στα 323 ευρώ, κατάσταση που πιθανόν αφορά τα παιδιά και τα εγγόνια σου; Γνώριζες πως το Δημόσιο Χρέος ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 400 δις και πως το εμπορικό έλλειμμα ξεπέρασε τα 25 δις; Φανταζόμαστε πως κατάλαβες το ράλι τιμών που ξεπέρασαν την κορυφή των Ιμαλαΐων τα τελευταία χρόνια ή μήπως εντυπωσιάστηκες από «τα κουπόνια του Άδωνι» και τα απίστευτα φληναφήματα και παραμυθολογίες του Υπουργού Σκρέκα για το ηλεκτρικό ρεύμα; Έθεσες ποτέ στον εαυτό σου το απλό ερώτημα «Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να πάει μπροστά χωρίς επαναδιαπραγμάτευση του χρέους» ; Μήπως δεν σε ενδιαφέρει που θα χρωστάς στον αιώνα τον άπαντα γιατί πιστεύεις πως ο Μητσοτάκης «θα τα καταφέρει» πιθανόν με την βοήθεια του μεγάλου σοσιαλιστή Νοτίου Βαλκανικής και περιχώρων, Νίκου Ανδρουλάκη; Τον τελευταίο τον ρώτησες πολύ απλά «Βρε Νίκο, ο Μητσοτάκης σε παρακολουθούσε σαν ύποπτο και εσύ παριστάνεις τον Κινέζο»; Επίσης πιστεύουμε πως δεν ξέχασες τις 57 ψυχούλες των νεκρών του εγκλήματος των Τεμπών που κυνηγάνε σαν ερινύες τους εγκληματίες πολιτικούς. Άλλωστε, το πόρισμα των Εμπειρογνωμόνων για τις ευθύνες των Τεμπών, είναι καταπέλτης για την σημερινή Κυβέρνηση.

Αφού έχεις αμερικανοποιηθεί στο έπακρο σαν γνήσιος υπήκοος μιας Αμερικάνικης αποικίας, τουλάχιστον δεν αναρωτήθηκες πως τα λεγόμενα «ερωτικά σκάνδαλα» αποπροσανατολίζουν τους πάντες, υποκαθιστώντας την Πολιτική με την «ψυχολογία του ηδονοβλεψία» δηλαδή την μετατροπή μας σε μια ηδονοβλεπτική κοινωνία; Φτάσαμε στο σημείο η καθολική εκπόρνευση να αποτελεί το Ευαγγέλιο της ενημέρωσης της κρεβατοκάμαρας μαζί με το αμερικανόπνευστο, εισαγόμενο και άκρως προτεσταντικό #Metoo, άξονα της ψυχολογίας, νοοτροπίας και κοινωνικοποίησης μιας χώρας χωρίς εγχώριο και ιστορικό αστικό πολιτισμό αλλά μόνο εισαγόμενο με την οκά, χωρίζοντας μάλιστα τον πληθυσμό σε δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα που πολεμούν μεταξύ τους (Γυναίκες εναντίον Ανδρών και αντίστροφα), και με αυτή την στρατηγική χαροποιώντας στο έπακρο την Ελίτ που στη θέση της Πάλης των Τάξεων ενθρόνισε το κωμικοτραγικό και τραγελαφικό «Πόλεμο των δυο φύλων»; Η «ενημέρωση της κρεβατοκάμαρας» καταλήγει στην πλήρη εκπόρνευση και στο «αναποδογύρισμα της συνείδησης», στην ενθρόνιση της ηδονοβλεψίας και στο απαύγασμα του αποπροσανατολισμού προς τέρψη των αδηφάγων τηλεθεατών που παριστάνουν τους πολίτες, παίζοντας τους κομπάρσους στο «Θέατρο Σκιών» που αυτοαποκαλείται «Ελληνική Πολιτική»! Λογική κατάληξη του σήριαλ των Μέσων Ενημέρωσης που λέγεται «Ενημέρωση Κρεβατοκάμαρας», θα ήταν να επανέλθει ο θρυλικός Κώστας Γκουζγκούνης μετά 50 χρόνια σε ρόλο καθοδηγητή των μαζών…

Δεν θα σε κουράσουμε πολύ αγαπητέ Νεοέλληνα ψηφοφόρε, μεγάλε και τρανέ του οποίου «Ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει» αλλά θα προτείναμε δυο-τρία πράγματα, πριν κάνεις το μεγάλο «άλμα επί κοντώ» της ψηφοφορίας. Ενημερώσου και διάβασε σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής. Σκέψου λίγο σχετικά με μερικές έννοιες όπως «συμμετοχή στα κοινά», «Δημοκρατία του λαού», «εθνική ανεξαρτησία», «πατριωτισμός», «επαναδιαπραγμάτευση χρέους». Μελέτησε αρθρογραφίες στις ηλεκτρονικές εφημερίδες, τουλάχιστον αυτών που σου παρουσιάζουν την πραγματικότητα αφτιασίδωτη και όχι ωραιοποιημένη. Τώρα θα με ρωτήσεις, «Πως θα καταλάβω ποιοι μου λένε αλήθεια και ποιοι όχι αλλά και πως θα καταλάβω μερικές έννοιες όπως «επαναδιαπραγμάτευση»; Η απάντηση είναι απλή. Δεν χρειάζεται μόνο διάβασμα, μελέτη ή μόρφωση. Χρειάζεται κυρίως πολιτικό «ένστικτο αλήθειας» και «μέταλλο ευφυΐας». Να καταλαβαίνεις δηλαδή «ποιος σου λέει αλήθειες» και ποιος σου διηγείται κάθε βράδυ τα «Παραμυθιά της Χαλιμάς», για να κοιμάσαι πιο ευχάριστα. Πιστεύουμε πως σίγουρα τα έχεις αυτά τα προσόντα, απλά υπάρχει η εντύπωση πως τα ξέχασες στην κατάψυξη του ψυγείου τα τελευταία χρόνια. Για βγάλε τα από το ψυγείο και ζέστανέ τα λίγο!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.