Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κοντιάδης για Τζανερίκο: «Kακουργηματικές πράξεις οι πιέσεις και τα ανταλλάγματα»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφών Κοντιάδης, μετά από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του Α. Π. Χρήστου Τζανερίκου για πιέσεις και ανταλλάγματα της κυβέρνησης με στόχο να τον επηρεάσουν αναφορικά με το «μπλόκο» κόμμα Κασιδιάρη. 

Ο κ. Κοντιάδης τονίζει ότι πρόκειται «όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις»

«Αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ.Τζανερίκου ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τότε πρόκειται όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις, άρα πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (άρθ. 167A και 237 Ποινικού Κώδικα)» αναφέρει στην ανάρτησή του και προσθέτει:

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οφείλουν κατά τη γνώμη μου να καταθέσουν έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση και ο κ. Τζανερίκος να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Είμαι βέβαιος ότι είτε έτσι είτε αλλιώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα πράξουν τα δέοντα».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.