Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ηνίοχος 2023 – Εντυπωσιακές πτήσεις από την πολυεθνική αεροπορική άσκηση στον ουρανό των Καλαβρύτων

Σόου στον αέρα με βάση την Ανδραβίδα και πολλές ασκήσεις στον ουρανό των Καλαβρύτων
Σόου στον αέρα με ηχηρές «βολίδες» Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Από την Δευτέρα 24 Απριλίου έως την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 θα διεξαχθεί η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2023». Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην 117 Πτέρυγα Μάχης. Κατά την διάρκειά της θα συνεξετασθούν αντικείμενα και θα υλοποιηθούν συνεκπαιδεύσεις με τις συμμετέχουσες δυνάμεις της διεθνούς άσκησης Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 23».

Η άσκηση «Ηνίοχος 2023» είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών με την διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης και εκτέλεση πολύπλοκων και απαιτητικών σεναρίων που προσομοιάζουν συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων.

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 23» και η διεθνής άσκηση Ειδικών Δυνάμεων- Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 23», με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων ελληνικών και ξένων Ενόπλων Δυνάμεων και την εκτέλεση πολύπλοκων και ιδιαίτερα απαιτητικών σεναρίων, ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση «Ηνίοχος 23» συμμετέχουν από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων:

Από τον Στρατό Ξηράς, ελικόπτερα AH-64A, OH-58D, UH-1H και CH-47D, συστήματα και μέσα επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικής επιτήρησης, οχήματα και άρματα μάχης, καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα.

Πηγή: onalert.gr

Ετικέτες άρθρου
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.