Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρχεται προεκλογικός οδοντίατρος για παιδιά!

Μετά το Πάσχα και λίγο πριν τις εκλογές αναμένεται να δοθούν τα voucher για το Dentist Pass που περιλαμβάνει δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για παιδιά 6 έως 12 ετών. Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει καμία οδοντιατρική υπηρεσία με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να πληρώνουν όλες τις εργασίες με χρήματα από την τσέπη τους.

Γι’ αυτό και λίγο μετά το Πάσχα το υπουργείο Υγείας αναμένεται να έχει έτοιμο το Dentist Pass ώστε οι δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες να ξεκινήσουν το αργότερο στις αρχές Μαΐου που θα είναι και πιο κοντά στις … εκλογές.

Με το νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει το voucher Dentist Pass όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών θα μπορούν να φροντίσουν τα δόντια τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία οδοντιατρική κάλυψη από την κοινωνική ασφάλιση.

Βέβαια το πρόγραμμα επρόκειτο να ξεκινήσει από τον Μάρτιο αλλά πήρε καθυστέρηση λόγω και της προεκλογικής περιόδου όπως φαίνεται αλλά και επειδή οι υπηρεσίες δεν ήταν ακόμη έτοιμες να το υλοποιήσουν.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι απλή και ψηφιακή καθώς οι γονείς θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα και δεν θα χρειάζεται να προπληρώνουν τους οδοντιάτρους.

Πώς θα δοθεί το voucher «Dentist Pass»

 

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass, που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην ειδική πλατφόρμα.

Μάλιστα άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα στηρίζεται στο gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους και να γίνονται και οι σχετικές αιτήσεις.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.