Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ εργάζεται στο ιδιαίτερο γραφείο του Γεραπετρίτη

Μια νέα περίπτωση δημοσιογραφικού ασυμβίβαστου και μάλιστα σε μια συγκυρία κατά την οποία ο πολιτικός προϊστάμενος του εν λόγω δημοσιογράφου βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω του εγκλήματος στα Τέμπη, αναδεικνύουν σήμερα οι Reporters United.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Γιαννίρη, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος και παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που μετά το τρομερό δυστύχημα ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δ. Γιαννίρης διορίστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Γ. Γεραπετρίτη τον Νοέμβριο του 2019, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε μέσω mail ότι παραμένει μέχρι σήμερα συνεργάτης του υπουργού.

Οι Reporters United παραθέτουν σειρά εκπομπών στις οποίες ο κ. Γιαννίρης έχει αναφερθεί στον υπουργό Επικρατείας, χωρίς φυσικά να κάνει γνωστό πως εργάζεται και για εκείνον. Όπως εύστοχα σχολιάζουν οι Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Νικόλας Λεοντόπουλος και Χριστόφορος Κάσδαγλης «από τα παραπάνω προκύπτει ένα ζήτημα δεοντολογίας και ανεξαρτησίας: Πώς γίνεται να είναι ένας δημοσιογράφος δεοντολογικά συνεπής, όταν καλείται να σχολιάσει θέματα της κυβέρνησης από την οποία παίρνει μισθό; Γίνεται να κάνεις αμερόληπτη δημοσιογραφία απέναντι σε αυτόν που σε πληρώνει;»

Η απάντηση του δημοσιογράφου στους Reporters United είναι ότι «ποτέ δεν υπήρξα διαπιστευμένος συντάκτης σε κανένα ρεπορτάζ και δεν παραβαίνω κανέναν κανόνα δεοντολογίας, που για αυτό αρμόδιο είναι πάντα το όργανο της ΕΣΗΕΑ και κανείς άλλος». Επιπλέον, δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.