Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Διάρρηξη και κλοπές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Διαρρηγμένα και λεηλατημένα κτίρια αντίκρισαν κατά την επιστροφή τους εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη του Πάσχα.

Υλικά από εργαστήρια αλλά και από το κυλικείο εξαφανίστηκαν ενώ λείπουν ακόμα και τα ξύλινα τραπεζάκια και τμήματα από τον ηλεκτροφωτισμό. Να σημειώσουμε ότι εν είναι η πρώτη φορά που γίνονται εντός του πανεπιστημίου κλοπές και λεηλασίες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, «αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα σημεία που έγιναν οι κλοπές. Υπάρχουν παραβιάσεις κτιρίων ενώ έχει έρθει και η αστυνομία για αποτυπώματα και για καταγραφή των ζημιών. Οι υποψίες μου επικεντρώνονται στον παράνομο καταυλισμό των Ρομά για τον οποίο έχω κάνει καταγγελίες και μηνύσεις. Τους συλλαμβάνουν και τους αφήνουν.

 Οι φορείς της πόλης πρέπει να κάνουν κάτι έτσι ώστε να απομακρυνθεί. Αντιμετωπίζουμε παραβατικές ενέργειες, επιθέσεις σε φοιτητές.  Η περιουσία του πανεπιστημίου κινδυνεύει. Οι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ύπαρξη αυτού του παράνομου καταυλισμού;»

Πηγή: thebest.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.