Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση

Πριν από μόλις 15 ημέρες η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Όπως εξήγησε η Μαρία Αρώνη στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν στις 15 Φεβρουαρίου όταν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε μετά από χρόνια τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Όλες οι χώρες, μέχρι τον Ιούνιο του 2015 έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της εθνικής ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων και του οργανισμού που διαχειρίζεται τις υποδομές τους.

 

Δηλαδή, μέχρι τότε ο ΟΣΕ έπρεπε να έχει υπογράψει αυτή τη συμβατική συμφωνία με τη ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Για την Κομισιόν είναι ιδιαίτερα σημαντική η εν λόγω συμφωνία, κυρίως για λόγους διαφάνειας – όχι μόνο για να είναι ξεκάθαρα τα κονδύλια που δίνονται για κάθε έργο υποδομών στους σιδηροδρόμους αλλά και γιατί περιγράφεται ρητά ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της ρυθμιστικής αρχής και του οργανισμού που διαχειρίζεται τις υποδομές.

 

Σε αυτά τα  χρόνια ανταλλάχθηκαν πολλές επιστολές μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ελλάδας όμως, μέχρι και σήμερα ακόμα,  η χώρα μας δε συμμορφώθηκε. Η Κομισιόν, τον Δεκέμβριο του 2020  κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας και πριν από 15 ημέρες, στις 15 Φεβρουαρίου δηλαδή, η Επιτροπή παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.