Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σύστημα παρακολούθησης για ασφαλή τραίνα μπορεί να μην έχουμε αλλά η ΑΑΔΕ εγκαθιστά το τελευταίο λογισμικό παρακολούθησης!

Μπορεί μέχρι την περασμένη Παρασκευή να είχε η χώρα εθνικό πένθος αλλά οι υπηρεσίες εσόδων του κράτους δεν έκοψαν καθόλου ταχύτητα. Ούτε καν για τα… μάτια.
Σύμφωνα με καταγγελίες την Παρασκευή η ΑΑΔΕ Τρίπολης έκανε… τηλεφωνικούς ελέγχους στην Πάτρα ζητώντας στοιχεία.
Μάλιστα σε λατομική επιχείρηση απαίτησε να ενημερωθεί χωρίς καν να αποστείλει σχετικό έγγραφο, για θέματα που αφορούσαν την επιχείρηση.
Είναι προφανές ότι στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουμε τηλεδιοίκηση στα τραίνα αλλά έχουμε… τηλεείπσπραξη στα έσοδα.
Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ενώ η χώρα δεν έχει εγκαταστήσει σύστημα αποτροπής δυστυχημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στην ΑΑΔΕ εγκαθιστούν νέα συστήματα που παραπέμπουν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το νέο λογισμικό θα έχει:
-Διασυνδεσιμότητα και πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της ΑΑΔΕ καθώς και εξωτερικών πηγών
-Δυνατότητα παραγωγής στατιστικών και διαδραστικών αναφορών επιχειρησιακής ευφυΐας για το σύνολο των δεδομένων και πληροφοριών στους επιχειρησιακούς χρήστες.
-Επεξεργασία των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγή αναφορών σε πραγματικό χρόνο, η λήψη απόφασης και δράσης βάσει αυτών και η άμεση ενημέρωση των εφαρμογών.
-Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης το οποίο θα περιλαμβάνει τεχνικές με τις οποίες θα γίνεται επεξεργασία δεδομένων και εξαγωγή πληροφορίας από μεγάλα σύνολα δεδομένων με σκοπό να γίνουν προβλέψεις για μελλοντικά γεγονότα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.