Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στρατιά φρουρών: Με λεφτά του ελληνικού λαού τα μέτρα ασφαλείας για πολιτικούς και δημοσιογράφους!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αφορμή τις φοβερές αποκαλύψεις για τη διάλυση του ΟΣΕ, τις κυβερνητικές ευθύνες αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις (πολλές εκ των οποίων ακραίες και προκλητικές) βουλευτώνπολιτευτών και δημοσιογράφων, έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και η επιτήρηση στις οικίες και στους χώρους εργασίας τους.

  •  από τη Νάντια Αλεξίου 

Πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία» επιβεβαιώνουν την επείγουσα αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε πρόσωπα, καθώς επίσης και τις επιτηρήσεις σε φυλασσόμενους και νέους στόχους – τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Μεταξύ αυτών, έχουν αυξηθεί οι 24ωρες επιτηρήσεις σε Υπουργούς της κυβέρνησης και διατελέσαντες Υπουργούς στο Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και σε βουλευτές κομμάτων που βρίσκονται χαμηλά σε δημοφιλία.

Υπό την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται, επίσης, δημοσιογράφοι τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι εκφράζονται δημόσια σε εκπομπές αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη. Οι αποφάσεις για αυξημένα μέτρα και 24ωρη περιπολία αφορούν πρώτιστα τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και προβεβλημένους σχολιαστές δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Δημήτρης Οικονόμου. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι οι λεκτικές επιθέσεις που δέχονται, κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Βεβαίως, το ερώτημα είναι γιατί ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώνει την αυξημένη φρούρηση προσώπων που κατ’ επανάληψη έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και τις εις βάρος τους αντιδράσεις. Σε τελική ανάλυση, ας αναλάβουν το κόστος της φύλαξής τους ιδιωτικά!

Η απόφαση για αύξηση στα μέτρα προστασίας προσώπων από την ΕΛ.ΑΣ. είχε προηγηθεί της επίθεσης και ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη και πριν από αυτό το γεγονός είχε γίνει ειδική αναφορά στους αστυνομικούς στόχων και επισήμων για αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή.

Μάλιστα, προ ημερών η ασφάλεια κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης συνέλαβε 63χρονο, τον οποίον εντόπισε και έκρινε ύποπτο επειδή τριγυρνούσε έξω από το σπίτι του υπουργού. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος είχε επιχειρήσει διάρρηξη σε οικία ηλικιωμένου, τον οποίο, μάλιστα, χτύπησε, ήταν φυγόποινος και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.