Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΡΑΧΗ. Η ΚΙΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΠΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφτασε σήμερα στη Μόσχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, κατά τη άφιξη του εξέφρασε την πεποίθηση πως η επίσκεψή του στη Ρωσία θα δώσει “νέα ώθηση” στις σχέσεις με τη Μόσχα.

“Είμαι πεπεισμένος πως η επίσκεψη αυτή θα είναι αποδοτική και πως θα δώσει νέα ώθηση στην υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σινορωσικών σχέσεων”, δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας το Πεκίνο και τη Μόσχα “καλούς γείτονες” και “αξιόπιστους εταίρους”. Κοινώς, δεν ασχολείται με εντάλματα σύλληψης του Πούτιν και βάζει πλώρη για συμφωνίες που θα αλλάξουν το οικονομικό τοπίο.

Όπως είπε, η Κίνα “είναι έτοιμη να σταθεί σθεναρά στο πλευρό της Ρωσίας υπέρ “μιας αληθινής πολυμέρειας” και ενός “πολυπολικού κόσμου”.

Τον Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στη Ρωσία από το 2019, υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Τσερνιτσένκο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.