Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΔΥΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ “ΣΩΣΟΥΝ” ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου έπειτα από πρόσκληση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίσκεψη ανακοινώνεται ενώ η Κίνα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για την ειρήνευση στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις στη Δύση, δεδομένης της διπλωματικής υποστήριξης του Πεκίνου προς τη Ρωσία.

«Θα υπογραφεί αριθμός σημαντικών διμερών εγγράφων»
«Στη διάρκεια των συνομιλιών, θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα και την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων συνολικής σύμπραξης και στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. «Θα υπογραφεί αριθμός σημαντικών διμερών εγγράφων», προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε χωρίς άλλη διευκρίνιση πως «έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου».

Την Ανατολή περίμεναν, η Δύση καταρρέει 

Μέχρι το Κρεμλίνο ακούστηκε το «κραχ» της εξαΰλωσης της Credίt Suίsse, του θεσμικού γίγαντα του καπιταλισμού και πυλώνα της παντοκρατορίας
ΗΠΑ – ∆ύσης,

Τι συνέβη, όμως, και ενώ αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ προπαγάνδιζαν 24 ώρες το 24ωρο τη διάλυση της Ρωσίας και την κατάρρευση των ρωσικών τραπεζών, εν τέλει συνέβη το ακριβώς αντίθετο; Την απάντηση την έδωσε σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν:

«Όλο κατηγορούν τη Ρωσία για την επισιτιστική κρίση. Εσείς ως «ειδικοί» θα γνωρίζετε ότι η κρίση ξεκίνησε απ’ τις εποχές των μέτρων κατά της πανδημίας, όπου ορισμένες αναπτυγμένες οικονομίες καταχράστηκαν τη μονοπωλιακή τους δύναμη, όσον αφορά τα νομισματικά μονοπώλια. Άνοιξαν τη μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων! Τα τύπωσαν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια. Το ίδιο ποσοστό. Και στην Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια! Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό. Και εμείς χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια τακτική. Αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού…».

Με λίγα λόγια, η ΕΚΤ και οι ΗΠΑ τύπωσαν τρισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ, ανέβασαν στη συνέχεια τα επιτόκια λόγω του πληθωρισμού, ο οποίος πληθωρισμός ανέβηκε λόγω του πολέμου και των κυρώσεων που επέβαλαν στη Ρωσία για να καταρρεύσει η οικονομία της. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μπάιντεν ξόδευε ήδη τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων για την Ουκρανία. Πάνω από 100 δισ. δολάρια πήγαν στο Κίεβο γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση.

Ετοιμοπόλεμοι οι Κινέζοι για την Ταϊβάν
Στη συνέχεια οι Κινέζοι άρχισαν να πωλούν αμερικανικά ομόλογα, προετοιμαζόμενοι για εισβολή στην Ταϊβάν. Μήνες πριν είχαν προχωρήσει σε «stress test» σε τράπεζες και οικονομία για να δουν τα ευάλωτα σημεία σε περίπτωση αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Επιπλέον, οι Ρώσοι πέταξαν το δολάριο έξω από τις συναλλαγές τους, ενώ στην ομάδα προστέθηκε αργότερα και η Σαουδική Αραβία. Η κρίση ΗΠΑ – Ριάντ είναι άνευ προηγουμένου και δείχνει τι έρχεται στο δολάριο. Η «Ενωμένη Ανατολή» θα συνεχίσει να κτυπά τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες βάζοντας τα θεμέλια για ένα νέο νόμισμα. Ένα νόμισμα που δεν θα βασίζεται σε αέρα κοπανιστό αλλά σε πόρους, ενέργεια, φυσικό αέριο, κ.τ.λ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.