Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

LASER ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

Τι εiναι η τεχnολογία αιχμής  Moses

 

Ποιότητα ζωής για τον άνδρα με διπλή μέθοδο από τον Π. Βεβελογιάννη σε συνδυασμός με την Holep

Από την ομάδα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του ιατρού Βεβελογιάννη Παναγιώτη εισάγεται η Laser τεχνολογία αιχμής Moses με την απόκτηση αυτού του συστήματος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνει οριστικό τέλος στο πρόβλημα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και της λιθίασης των νεφρών. Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε τις δυο μεθόδους:

HoLEP : Τα 2/3 των ανδρών άνω των πενήντα υποφέρουν από την διόγκωση του προστάτη τους με συμπτώματα που καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη με απώλεια του ύπνου τους , έκπτωση της σεξουαλικής τους λειτουργίας και βλάβη της ουροδόχου κύστεως και των νεφρών τους , επομένως η εμφάνιση νέων τεχνικών ελάχιστα επεμβατικών , εύκολων και προσιτών στον ασθενή έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας .

Η HoLEP ενδοσκοπική εκπυρήνιση του προστάτη χρησιμοποιώντας το laser Moses αποτελεί πλέον διεθνώς τον χρυσό κανόνα και την μοναδική λύση επιλογής , ιδίως για μεγάλους αδένες που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της επικρατούσης παλαιάς μεθόδου Turis , προσφέροντας ριζικότητα και μην αφήνοντας υπολειμματικό ιστό ο οποίος δημιουργούσε έντονα λειτουργικά προβλήματα και χρειαζόταν πολλαπλές αναθεωρήσεις και ταλαιπωρία στην συνέχεια της ζωής του ανδρός .

Επίσης λόγω της φιλικότητος της ενέργειας προς τον ανθρώπινο ιστό και του απολύτως υπολογισμένου βάθους διείσδυσης της ακτίνας δεν δημιουργεί θερμικές βλάβες στα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την στυτική λειτουργία , διατηρώντας τον ανδρισμό .

Η επέμβαση είναι αναίμακτη και ανώδυνη , ο χειρουργικός χρόνος πλέον είναι ταχύτατος , ο δε ασθενής απελευθερώνεται το απόγευμα της ίδιας μέρας χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα και με συντομότατη περίοδο αποκατάστασης , ο δε καθετήρας αφαιρείται πολλές φορές και την ίδια μέρα .

RIRS : Η ενδοσκοπική λιθοτριψία χρησιμοποιώντας το τελευταίας γενιάς laser Moses αποτελεί την οριστική λύση εκλογής για την εξάχνωση των λίθων του νεφρού κάθε θέσεως και μεγέθους με την πρώτη κιόλας φορά .

Η ελάχιστα παρεμβατική αυτή μέθοδος εκτελείται χωρίς τομές , με την βοήθεια μιας ελαχίστης διαμέτρου κάμερας η οποία εισέρχεται ανάδρομα μέσω του ουρητήρος και μπορεί να επισκεφθεί και τα πλέον δυσπρόσιτα μέχρι σήμερα σημεία του νεφρού .

Έτσι με απ’ευθείας οπτική επαφή και εξαιρετική ακρίβεια εξαχνώνονται , μεταπίπτουν δηλαδή από στερεά σε αέρια κατάσταση , λίθοι ανεξαρτήτως μεγέθους και σκληρότητας με έναν συνοπτικό τρόπο σε μια μόνον συνεδρία υπο την επήρεια ελαχίστης ναρκώσεως , απελευθερώνοντας τον ασθενή συντομότατα από το Νοσοκομείο .

Η αποφυγή του κατακερματισμού του λίθου σε συγκρίμματα , παρά η απόλυτη εξαέρωση του, είναι ακριβώς και το γεγονός για το οποίο αποφεύγεται ο τραυματισμός του ουρητήρα λόγω της καθόδου των υπολειμμάτων όπως συνέβαινε με τις παλαιότερες μεθόδους .

 

0ι πρωτοποριακές αυτές επεμβάσεις παρέχουν εξαιρετική ασφάλεια και επιτυχία και θα πρέπει να εκτελούνται μόνον σε κέντρα που διαθέτουν την εμπειρία και τον βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής .

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.