Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Κίνα γράφει… Ιστορία! Δύσκολο το “έργο” της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας…

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

 

Οι τράπεζες των ΗΠΑ καταρρέουν…
Το ΟυκροΝαζί καθεστώς ΝΑΤΟ, του κοκαϊνομανή ρουφάει χρήμα & καταρρέει…
Η Κίνα επιτυγχάνει
ειρήνη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν…
Συνωστισμός για είσοδο στους BRICS, που ισχυροποιούνται με ασύλληπτους ρυθμούς…
Όλο και περισσότερες χώρες ζητούν την ένταξή τους στους BRICS…
Μετά την ιστορική επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας…
Όλα δείχνουν πως η Κίνα θα είναι ο πραγματικός σταθεροποιητικός παράγοντας αυτού του αιώνα…

 

 

Πάντα με τη δέουσα προσοχή, η ιστορική προσέγγιση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, με τη μεσολάβηση της Κίνας και όπως διαφαίνεται, επίσης και μεταξύ αιώνιων εχθρών –της Συρίας και της Τουρκίας [➦ Ο Άσαντ έφθασε στη Μόσχα… για συνομιλίες με τον Πούτιν!]-, με τη μεσολάβηση του Ιράν και της Ρωσίας, οφείλουμε να σταθούμε θετικά εν όψει της ήδη πολυπολικής τάξης που διαμορφώνεται σ’ ολόκληρο τον πλανήτη (εξαιρουμένων των αποικιών των ΗΠΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδάς, Αυστραλία)… μαζί με τον νικηφόρο Άξονα της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή.

Πέντε (5) είναι τα κρίσιμα σημεία για τη συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, που χρεώνεται στην Κίνα:

 ✔ Η Κίνα είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας. Το εμπόριο της Κίνας με το Ιράν το 2021 ανήλθε σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το 2020, η Σαουδική Αραβία έχει γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας στην περιοχή της Δυτικής Ασίας. Το εμπόριο μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κίνας έφτασε τα 87,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

 Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Κίνας, που συνεπάγεται τεράστια οικονομικά μεγέθη, σε σημείο που η Σαουδική Αραβία, ένα αμερικανικό προτεκτοράτο, να εγκαταλείψει το αμερικάνικο άρμα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την 25ετή στρατηγική συμφωνία με το Ιράν, η Κίνα πρέπει να επενδύσει σχεδόν 500 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα των υποδομών όπως οι σιδηροδρομικές γραμμές, τα λιμάνια, η γεωργία και τη βιομηχανία στο Ιράν με αντάλλαγμα την αγορά ιρανικού πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον της Κίνας, του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας η περιοχή του Περσικού Κόλπου να είναι μια σταθερή και ασφαλής περιοχή.

  Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε απόλυτη παρακμή, οικονομική και στρατιωτική: μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της εποχής Τραμπ μπόρεσαν να συνάψουν, μέσω της ιρανοφοβίας, μια συμφωνία πώλησης όπλων 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία. Για να διατηρούν κυρίαρχη θέση στη Σαουδική Αραβία, υποχρέωσαν ακόμη και το αμερικανικό προτεκτοράτο Ελλάδα να προσφέρει το αμυντικό της σύστημα στο έτερο προτεκτοράτο τους [➦ ¨Ελλάδα 2015-2023″… ένοχη εγκλημάτων πολέμου & Γενοκτονίας!]Η έλλειψη συγκρούσεων και διαφορών μεταξύ κρατών σε μια σημαντική περιοχή όπως η Μέση Ανατολή σημαίνει για τις ΗΠΑ ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα, αλλά και το σιωνιστικό ναζιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη [➦ ¨Μπορείτε να φανταστείτε την Παλαιστίνη δίπλα στον Λίβανο σήμερα; Δεν είναι όνειρο, αλλά μια πραγματικότητα που έρχεται!].

  Αυτή η συμφωνία μεταξύ του πιο εχθρικού κράτους προς τις ΗΠΑ & το Ισραήλ, αλλά και της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιράν) και του μεγαλύτερου συμμάχου στη Δυτική Ασία των ΗΠΑ (Σαουδική Αραβία) κατέστη δυνατή χάρη στη μεσολάβηση της Κίνας (του κύριου παγκόσμιου αντιπάλου, μαζί με την Ρωσία, των Ηνωμένων Πολιτειών) και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Παρέμβασης της Ουάσιγκτον.

  Το σιωνιστικό καθεστώς είναι ο μεγάλος ηττημένος από αυτή τη συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας. Από το 2010, αυτό το καθεστώς είχε καταφέρει να μετατρέψει τη σύγκρουση μεταξύ των ισλαμικών εθνών και του Σιωνισμού σε σύγκρουση εντός των ισλαμικών χωρών. Υπάρχει ελπίδα ότι αυτή η συμφωνία θα θέσει τέλος στο σχέδιο ενός συνασπισμού ισλαμικών χωρών κατά του Ιράν.

Σήμερα γράφεται η ιστορία
Αιώνιοι εχθροί, υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία ειρήνης χάρη στη μεσολάβηση της Κίνας.
Αυτή είναι η πιο σημαντική παγκόσμια διπλωματική επιτυχία των τελευταίων χρόνων, σχεδόν όπως να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
Ένα τεράστιας σημασίας γεγονός, τόσο σημαντικό που δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για τον ρόλο της Κίνας στη διεθνή σκηνή.
Η δυτική αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να το εμφανίσει ως αρνητικό γεγονός, ή να το υποβαθμίσει, αλλά μάλλον θα επαναλάβουν μια ακόμη γελοία γκεμπελίστικη προσπάθεια, όπως αυτή που διεξάγουν για την ανάδειξη ως ηγέτη ενός κοκαϊνομανή Νατοϊκού υπαλλήλου στο ΟυκροΝαζί καθεστώς στην Ουκρανία
.

Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι
Οι νικητές είναι:
Το Ιράν, το οποίο πλέον θα είναι ακόμη καλύτερα σε θέση να σπάσει το τείχος των κυρώσεων που έχουν υψώσει γύρω του οι ΗΠΑ κι η αποικία τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία θα μπορέσει τώρα να τερματίσει τον καταστροφικό και δαπανηρό πόλεμο εναντίον της Υεμένης, στον οποίο συμμετέχει εγκληματικά κι η Ελλάδα κατόπιν εντολών από τις ΗΠΑ… δες: ΕΔΩ
Η Κίνα, επειδή αγνόησε κι όχι απλώς παρέκαμψε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Το Ιράκ, η Συρία και η Υεμένη θα γίνουν πιο ειρηνικές, καθώς οι δύο μεσαίες δυνάμεις που επηρεάζουν την πολιτική στο έδαφός τους τερματίζουν τον ανταγωνισμό τους.
Οι ηττημένοι είναι:
Το Ισραήλ, επειδή οι πιθανότητες για τις προσπάθειές του να φέρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν έχουν πλέον μειωθεί. Ο πολυπόθητος συνασπισμός του Ισραήλ με τους Σαουδάραβες δεν θα πραγματοποιηθεί.
Οι ΗΠΑ επειδή ηττήθηκαν στον παραδοσιακό «εγχώριο χλοοτάπητα» τους στη Μέση Ανατολή. Μια ήττα από το πιο πιστό σ’ αυτούς καθεστώς στη Μέση Ανατολή.
ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισραήλ… τα αντίΙρανικά γεράκια παντού.

 

 

Να μην ξεχάσουμε ποτέ! Όσα διαπιστώνουμε σήμερα έχουν οικοδομηθεί από τον Ιρανό ήρωα που θεμελίωσε τον νικηφόρο “Άξονα της Αντίστασης!  Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν αυτός που δημιούργησε αυτό που σήμερα ονομάζεται “Άξονας της Αντίστασης”!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.