Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εθνικό πένθος: Τι γράφει ο ξένος τύπος για την τραγωδία

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα μας μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης. Την ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων, τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πρώτο θέμα το φρικτό δυστύχημα.

CNN: Τουλάχιστον 32 νεκροί και 85 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα

«Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση επιζώντων μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι», γράφει μεταξύ άλλων το CNN.

«Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 85 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περισσότερους από 350 ανθρώπους συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στα Τέμπη, στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στην πόλη της Λάρισας, ανακοίνωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία».

 

Το CNN περιγράφει: «Οι προσπάθειες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη, με επίκεντρο τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί».

Guardian: Συντριβή τρένου στην Ελλάδα – Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση

 

Ο Guardian αναφερόμενος στην τραγωδία γράφει ότι «τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην πόλη των Τεμπών στην κεντρική Ελλάδα, ανακοίνωσε η πυροσβεστική».

 

«Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα – συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

 

«Η σιδηροδρομική εταιρεία Hellenic Train δήλωσε ότι η επιβατική αμαξοστοιχία από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση προς βορρά είχε περίπου 350 επιβάτες όταν σημειώθηκε η σύγκρουση».

BBC: Μακελειό μετά από σύγκρουση τρένων κοντά στην ελληνική πόλη της Λάρισας

 

Πρώτο θέμα και στο BBC η τραγωδία στα Τέμπη με το μεγάλο μέσο ενημέρωσης να γράφει: «Μια αμαξοστοιχία που λέγεται ότι μετέφερε περίπου 350 επιβάτες συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία που ταξίδευε προς την αντίθετη κατεύθυνση κοντά στην πόλη της Λάρισας αργά το βράδυ της Τρίτης».

 

«Οι διασώστες εργάζονταν όλη τη νύχτα για να βρουν επιζώντες, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία».

 

Αναλυτικά ρεπορτάζ για το φρικτό δυστύχημα κάνουν και άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το Reuters που μεταδίδει: «Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα με νεκρούς και τραυματίες».

 

Την ίδια ώρα το AP σημειώνει: Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα με νεκρούς και τραυματίες.

 

Σημειώνεται στο νοσοκομείο μαζί με τους τραυματίες  βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.