Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Αντί για απαντήσεις πογκρόμ στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά από μπαράζ δημοσιευμάτων που τον εκθέτουν τόσο για τις «προνομιακές» σχέσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. με το οργανωμένο έγκλημα, όσο και για την υπόθεση που αφορά σε καταγγελία συγκάλυψης υπόθεσης που αφορούσε τον γιο του.

Παρά την προσπάθεια του Μαξίμου να υποβαθμιστεί και να θαφτεί ακόμη ένα ζήτημα που δημιουργεί ερωτήματα, νέα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ έρχονται να ταράξουν τα νερά.

«Πογκρόμ» στο Εσωτερικών Υποθέσεων;

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ από το Mega, το οποίο επέφερε δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επικρατεί πραγματικός αναβρασμός με στελέχη να καταγγέλλουν ότι τα τελευταία 24ωρα, μετά τις 26 Ιανουαρίου, έχει ξεκινήσει ένα είδος πογκρόμ.
Αστυνομικοί αναφέρουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς η νέα διοίκηση δίνει λευκά χαρτιά και απαιτεί να υπογράψουν δηλώσεις ότι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Προσθέτουν δε ότι έχουν δεχθεί απειλές όπως «θα σε τελειώσω» και «θα σε διώξω από το σώμα».

Αυτές οι καταγγελίες έρχονται στο φως λίγα 24ωρα μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και μετά την κατάθεση του αξιωματικού για την υπόθεση που αφορά στον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σχετικά με το περιστατικό του Αμαρουσίου, κατά το οποίο μια παρέα νεαρών, ανάμεσά τους και ο γιος του υπουργού, φέρονται να πιάστηκαν με ναρκωτικά, αλλά να αφέθηκαν ελεύθεροι με παρέμβαση του τότε αρχηγού της αστυνομίας,  τα πρόσωπα κλειδιά δεν έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δεν έχουν κληθεί για κατάθεση οι αστυνομικοί

Πρόκειται για τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο περιστατικό και οι καταθέσεις τους είναι κομβικές, καθώς είτε θα επιβεβαιώσουν είτε θα διαψεύσουν την κατάθεση του ταξίαρχου που κατήγγειλε απειλές και άνωθεν εντολές.

Οι αστυνομικοί αυτοί, άλλωστε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega μπορεί να βρεθούν επίσης σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, εφόσον θεωρηθεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα συγκάλυψης του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο ταξίαρχος φέρεται να έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ότι εάν του συμβεί κάτι θα είναι υπεύθυνοι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. .

Την ίδια στιγμή το documento, που αποκάλυψε την Κυριακή την συγκεκριμένη καταγγελία, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ότι η τύχη της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μετά και την κατάθεση του ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παραμένει… άγνωστη.

Και ηχητικό με τους διαλόγους της ντροπής

Το Mega, τέλος, έδωσε στη δημοσιότητα και ηχητικό ντοκουμέντο με τους διαλόγους της ντροπής ανάμεσα σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας συνέχεια στο ρεπορτάζ του Βήματος για το οποίο έχει ήδη διατάξει έρευνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.