Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 4.300 οι νεκροί

Ο μακάβριος απολογισμός από το σεισμό σε Τουρκία – Συρία συνεχίζει να ανεβαίνει με πολύ γρήγορο ρυθμό, με τα σωστικά συνεργεία όλη τη νύχτα να ξεθάβουν πτώματα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, 4.365 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σεισμό σε Τουρκία – Συρία.

Από αυτούς, οι 2.921 σκοτώθηκαν στην Τουρκία και 1.444 στην Συρία. Στην Τουρκία οι τραυματίες για την ώρα είναι 15.834.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Συρίας, 711 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.431 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά). Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, 733 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ

Την ίδια ώρα η γη δεν έχει σταματήσει να δίνει ισχυρούς σεισμούς.

Τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκε άλλος ένας, 5,3 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, κατά την ίδια πηγή.

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής. Καθώς πριν από το 5,3 και μετά από αυτόν υπήρξαν μετασεισμοί από 3 μέχρι 4,7 Ρίχτερ.

Νύχτα με δάκρυα και κραυγές

Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, γεμάτη από κραυγές αγωνίας ανθρώπων ακόμη θαμμένων στα ερείπια.

Κάτω από μια άμορφη μάζα συντριμμιών στη νότια επαρχία Χατάι, η φωνή μιας γυναίκας που εκλιπαρεί να τη βοηθήσουν. Σε μικρή απόσταση, το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού.

Κλαίγοντας καθώς πέφτει παγωμένη βροχή, ο Ντενίζ σφίγγει τα χέρια, ψάχνει λόγια για να εκφράσει την απόγνωσή του.

«Κάνουν θορύβους, φωνάζουν — δεν έρχεται κανένας. Χαθήκαμε. Καταστραφήκαμε. Θεέ μου. Φωνάζουν, λένε ‘σώστε μας’, αλλά δεν μπορούμε να τους σώσουμε. Πώς θα τους σώσουμε; Δεν έχει έρθει κανένας από το πρωί».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.