Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Με το ΠΑΣΟΚ και τη διάσωση των περιουσιών των Ελλήνων ή με τη λεηλασία των αρπακτικών;

Του Γιώργου Καρβουνιάρη
*Δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ

 

Κάποιες φορές τα πράγματα είναι άσπρο ή μαύρο. Μετά τη δυσμενή εξέλιξη από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε για μία ακόμη φορά να σώσει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.
Την ώρα που η Ν.Δ. επιχειρεί να συσκοτίσει το τοπίο, διαρρέοντας νομοσχέδια για νέες ρυθμίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές, το μόνο υπεύθυνο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σήμερα τροπολογία, για επαναφορά του πλαισίου της προστασίας της κατοικίας του ν.3869/2010 με ταυτόχρονη κατοχύρωση του δικαιώματος του οφειλέτη στην αγορά του δανείου του. Κάθε φυσικό πρόσωπο λοιπόν, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας, που αποδεδειγμένα βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής να μπορεί να σώσει το σπίτι του, ρυθμίζοντας τις οφειλές του μέχρι το ύψος της αξίας της. Και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της δόσης, να υπάρχει δυνατότητα συνεισφοράς του Δημοσίου, ενώ στην περίπτωση των αγροτών, να προστατεύονται οι αγροτικές εκτάσεις, ώστε να μπορούν οι αγρότες να εργαστούν με αξιοπρέπεια.
Να υπενθυμίσουμε εδώ για όσους ξεχνούν εύκολα, ότι η κύρια και αποτελεσματική προστασία της 1ης κατοικίας θεσμοθετήθηκε το 2010 με τον Ν.3869 (Νόμος Κατσέλη) των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και με την πιο σκληρή τρόικα να διαφωνεί.
Αρχιτέκτων του Ν.3869/10 ήταν ο σημερινός γραμματέας του τομέα ιδιωτικού χρέους του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Δημήτρης Σπυράκος, τότε Γενικός Γραμματέας Προστασίας Καταναλωτή.
Και μερικές σκληρές αλήθειες:
-Τον ‘’νόμο Κατσέλη’’ του ΠΑΣΟΚ δεν τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2010
-Ο ‘’νόμος Κατσέλη’’ του ΠΑΣΟΚ καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ν.4605/19
– Η προστασία της κύριας κατοικίας καταργήθηκε με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ (Ν.4738/2020)
– Σήμερα, στην Ελλάδα η κύρια κατοικία μπορεί να προστατευτεί μόνο για περίπου 3.500 (το πολύ) ευάλωτους δανειολήπτες, οι οποίοι εντάσσονται στην περίμετρο υπαγωγής στο φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ.
– Μέχρι τις 31/12/2022, έχουν ενταχθεί μόλις 20(!) ευάλωτοι δανειολήπτες στο σχετικό ενδιάμεσο πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών, αφού 2,5 χρόνια μετά ο φορέας που ψήφισε η ΝΔ… δεν έχει συσταθεί!
Τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής έχουν μία τελευταία δυνατότητα να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για τους πολίτες και όχι για τα μικροκομματικά οφέλη που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα.
Έχουν μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν έστω τα προσχήματα και να ταυτόχρονα να σώσουν τις περιουσίες 2.000.000 πολιτών από τα αρπακτικά, ντόπια και ξένα.
Μπορούν να ψηφίσουν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ και να βάλουν νομοθετική φραγή στην μεγαλύτερη λεηλασία ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… πήδημα!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.