Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα Πάνω – κάτω στην κυβέρνηση με τους πλειστηριασμούς

Νομοθετικό λίφτινγκ στον εξωδικαστικό μηχανισμό φέρνει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση με σκοπό να μετριαστούν οι αντιδράσεις μετά την απόφαση «βόμβα» του Αρείου Πάγου, η οποία στην ουσία ξεπαγώνει τους πλειστηριασμούς. Όπως εξήγησε ο Γιάννης Φώσκολος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει:

  • Θα πρέπει η απόρριψη της ρύθμισης οφειλών να είναι αιτιολογημένη από τα funds και τις τράπεζες
  • Πλέον στον εξωδικαστικό θα μπορούν να εντάσσονται οι οφειλέτες με χρέη σε έναν πιστωτή. Μέχρι πρότινος μπορούσαν να ενταχθούν και στο δημόσιο και στις τράπεζες.
  • Επίσης πέφτει το επιτόκιο για τα χρέη προς τις τράπεζες από το 5% στο 3%.

Εκτός το λίφτινγκ εξωδικαστικό μηχανισμό στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών. Σε κάθε περίπτωση θα προβλέπεται η επανένταξη για όσους έχουν χάσει προηγούμενες ρυθμίσεις οφειλών (100, 120 και 72 δόσεις).

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Με τους Πάτσηδες ή με τους αδύναμους πολίτες; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει μετ’ επιτάσεως η Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, διαπιστώνοντας ότι προσώρας τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία διάθεση εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. Σημειωτέον πως η επίμαχη απόφαση αφήνει εκτεθειμένους στις διαθέσεις των funds και των servicers  τουλάχιστον 700.000 δανειολήπτες καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι αυξήσεις στις δόσεις των δανείων μπορεί να εκτινάξουν τον αριθμό των κόκκινων δανείων.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου

Ο Αλέξης Τσίπρας που αναμένεται να αναφερθεί στο μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα και στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ( θα ασχοληθεί με τις υποψηφιότητες στις εκλογές ) έχει ήδη προαναγγείλει πως η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.