Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σύντροφε, πήρα Μερσεντές Το κομμουνιστικό παρελθόν της Σοφίας Νικολάου, στοιχείο αθωότητας

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών έχει βρεθεί η πρώην γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, για πλήθος απευθείας αναθέσεων που έχουν ζημιώσει το Δημόσιο κατά 2 εκατομμύρια €.

Κατηγορείται ότι μοίραζε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εταιρείες της μίας νύχτας, κάποιες από τις οποίες αποδείχτηκαν ανύπαρκτες κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η αποκάλυψη της είδησης αδικεί την πολιτεύτρια της Ν.Δ. Η προσέγγιση του θέματος πρέπει να γίνει υπό πολιτικό και όχι ποινικό πρίσμα. Διότι η κυρία Νικολάου προέρχεται από την ΚΝΕ, όπως αρκετοί άλλοι συνεργάτες του μεγάλου σοσιαλιστή κυβερνήτη Κυριάκου Μητσοτάκη. Το στοιχείο αυτό από μόνο του, αρκεί για να συντρίψει τις οποίες εικασίες περί προσωπικής διαφθοράς της πρώην γραμματέως.

Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει δικαστικό προηγούμενο, όπως κατεγράφη γλαφυρά με την απόφαση της δικαιοσύνης για τον επίσης κομμουνιστικών καταβολών, Θεόδωρο Τσουκάτο, το δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη. Η δικαιοσύνη λοιπόν απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα ότι ο πρώην κομμουνιστής Τσουκάτος, έπαιρνε μεν σακούλες με χρήμα, δεν τις κράταγε όμως για τον εαυτό του.

Ο επίσης κομμουνιστικών καταβολών Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αποτυπώσει σε μία φράση το μανιφέστο διαμοιρασμού του δημοσίου χρήματος: «Τα φάγαμε όλοι μαζί».

Θεωρώ λοιπόν αδύνατο, ένα πρώην στέλεχος της ΚΝΕ όπως η Σοφία Νικολάου, να δρούσε με γνώμονα το προσωπικό της συμφέρον. Είναι βέβαιο ότι λειτουργούσε με την συμφωνία του αναμορφωτή – ηγέτη, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πίσω από την δράση της Σοφίας Νικολάου λοιπόν, κρύβεται το αρχέγονο ρητό των τέως κομμουνιστών που καταφέρνουν να παρεισφρήσουν στα άδυτα της καπιταλιστικής εξουσίας, όπως το είχε αποτυπώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος Παναγιώτης Λιάκος, παρότι ο ίδιος δεν είναι κομμουνιστής. Αφορά διάλογο δύο γνωστών δημοσιογράφων, κομμουνιστικών καταβολών, την χρυσή εποχή του εκσυγχρονισμού, στον οποίο ο Π. Λιάκος υπήρξε αυτήκοος μάρτυς.

Γυρνάει λοιπόν ο ένας δημοσιογράφος με ενοχική διάθεση και αποκαλύπτει στον έτερο σύντροφο, ότι αγόρασε πολυτελές αυτοκίνητο:

– Σύντροφε, πήρα Μερσεντές.

– Δεν πειράζει σύντροφε! Μη νιώθεις άσχημα! Ο Μαρξ δεν είπε να μην παίρνουμε Μερσέντες. Είπε, να πάρουμε όλοι Μερσέντες!

Συντάκτης: κύριος Μάξιμος
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.