Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένεται αραιή συννεφιά , με μικρά πιθανότητα ασθενούς βροχής προς το βράδυ. Η θερμοκρασία , ωστόσο, θα παραμείνει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς.

Πρόβλημα αναμένεται να προκαλέσουν οι ισχυροί ανεμοι εντάσεως μέχει και 6 μποφόρ, καθώς οι ριπες τους μπορεί να φθάνουν και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Στα ορεινά του νομού θα συνεχιστεί η δυνατή χιονόπτωση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους -5 βαθμούς.

Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας, τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ανατολικής Θεσσαλίας, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Σποράδων και Εύβοιας. Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία ενδέχεται να είναι κατά τόπους πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 1 βαθμούς), -3 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 4 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 4 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.