Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο επονομαζόμενος «δικηγόρος του διαβόλου» ανέλαβε την Καϊλή

Ο Σβεν Μέρι, πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ –κομβικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι– αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.

Το παραπάνω αναφέρει το Politico, μεταφέροντας δήλωση του ίδιου του δικηγόρου στο συγκεκριμένο ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, ο Μέρι θα αναλάβει τη θέση του Βέλγου συνήγορος της Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος. «Παίρνω τη σκυτάλη», φέρεται να δήλωσε ο Μέρι.

Παράλληλα, ο πρώην δικηγόρος της Εύας Καϊλή επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ο Μέρι είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο για τους πελάτες υψηλού προφίλ που έχει, όσο και για τις δημόσιες εμφανίσεις του. Εκτός Βελγίου, έγινε διάσημος ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ , τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Ο Αμπντεσλάμ κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από την υπεράσπιση του Αμπντεσλάμ, ο Μέρι ήταν γνωστός ως “δικηγόρος του διαβόλου” εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.