Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Καλάθι Σαρακοστής»: Ποια προϊόντα μπήκαν στη λίστα

Σε ανακοινώσεις για το περιεχόμενο του «Καλαθιού της Σαρακοστής» προχώρησε χθες το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι στο εν λόγω καλάθι θα συμπεριλαμβάνονται χαλβάς, νηστίσιμες σαλάτες τύπου αλοιφής (όπως ταραμοσαλάτα), καταψυγμένα θαλασσινά με τουλάχιστον δύο είδη σε κάθε αλυσίδα.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα παραμείνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» για όσο διαρκέσει το εν λόγω μέτρο, δηλαδή από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Τι αλλάζει στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ

O κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πλέον οι αλυσίδες θα πρέπει να δείχνουν με μεγάλα γράμματα στα ταμπελάκια την τιμή ανά μονάδα. Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα έχουν ένα μήνα περιθώριο για να χρησιμοποιήσουν τα νέα ταμπελάκια, ενώ θα ακολουθήσουν πρόστιμα.

«Ο στόχος αυτού του μέτρου είναι να μην είναι εφικτή σε καμία περίπτωση η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με βάση τις συσκευασίες. Ο κάθε καταναλωτής θα ελέγχει για κάθε προϊόν αν αυξάνεται η τιμή μονάδος. Έτσι η περιεκτικότητα στη συσκευασία καθίσταται αδιάφορο μέγεθος», τόνισε ο υπουργός.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.