Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Guardian: «Στην Ελλάδα βρίσκεται ομάδα Ισραηλινών πρακτόρων που αλλοιώνει τα εκλογικά αποτελέσματα»

Ομάδα Ισραηλινών «συμβούλων» κατηγορείται ότι έχει αλλοιώσει περισσότερες από 30 εκλογές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας hacking, σαμποτάζ και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να έχει εγκατεστημένο δικό της παράρτημα και στην Ελλάδα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές!

Αυτό φέρεται να αποκάλυψε νέα έρευνα που φέρνει στο φως το ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian,

Στην αποκάλυψη προχωρούν σήμερα δημοσιογράφοι του Guardian, της Le Monde, του Spiegel και της El País μετά από μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με τους τρόπους χειραγώγησης των εκλογικών διαδικασιών σε διάφορες χώρες.

Κατά το δημοσίευμα που υπογράφουν οι Stephanie Kirchgaessner, Manisha Ganguly, David Pegg, Carole Cadwalladr και Jason Burke, η λεγόμενη «Team Jorge» φτάνει μέχρι και την Ελλάδα και τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς όπως αναφέρει η ίδια, διαθέτει ομάδα κρούσης σε διάφορες χώρες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ομάδα διευθύνεται από τον Tal Hanan, έναν 50χρονο πρώην πράκτορα των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, που  εργάζεται πλέον ιδιωτικά! Έχει το ψευδώνυμο «Jorge», ενώ εργάζεται για να αλλοιώσει εκλογές σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Έγγραφα και υλικό που διέρρευσαν στον Guardian αποκαλύπτουν πως ο Hanan δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες και τις μεθόδους της ομάδας Jorge, αλλά δήλωσε: «Αρνούμαι κάθε παράβαση».

Η παραπληροφόρηση αποτελεί όπλο της Team Jorge, η οποία λειτουργεί μια ιδιωτική υπηρεσία που προσφέρεται για να παρεμβαίνει κρυφά στις εκλογές χωρίς να αφήνει ίχνη. Μάλιστα η ομάδα δουλεύει για εταιρικούς πελάτες.

Ο Hanan φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους που υποκρίνονταν τους πιθανούς πελάτες, ότι οι υπηρεσίες του, τις οποίες άλλοι περιγράφουν ως «μαύρες επιχειρήσεις», ήταν διαθέσιμες σε υπηρεσίες πληροφοριών, πολιτικές εκστρατείες και ιδιωτικές εταιρείες με στόχο να χειραγωγήσουν κρυφά την κοινή γνώμη.

Ισχυρίστηκε πως έχουν παρέμβει σε όλη την Αφρική, την Νότια και Κεντρική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, μία από τις βασικές υπηρεσίες της Team Jorge είναι ένα εξελιγμένο πακέτο λογισμικού, το Advanced Impact Media Solutions ή Aims.

Έχει υπό έλεγχο ένα τεράστιο στρατό χιλιάδων ψεύτικων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube.

Μάλιστα, ορισμένα άβαταρ διαθέτουν ακόμη και λογαριασμούς Amazon με πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια bitcoin και λογαριασμούς Airbnb.

Ο Hanan σκιαγράφησε την ομάδα του ως «απόφοιτους κυβερνητικών υπηρεσιών», με τεχνογνωσία στα οικονομικά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις καμπάνιες, καθώς και στον «ψυχολογικό πόλεμο», που λειτουργεί από έξι γραφεία σε όλο τον κόσμο.

«Τώρα συμμετέχουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση στην Αφρική … Έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα και μια ομάδα στα Εμιράτα… Ακολουθείτε τα στοιχεία. Έχουμε ολοκληρώσει 33 εκστρατείες προεδρικού επιπέδου, 27 από τις οποίες ήταν επιτυχείς».

Τέλος, η Team Jorge είπε στους δημοσιογράφους ότι θα δεχόταν πληρωμές σε διάφορα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, ή μετρητά. Τόνισε πως θα χρεώσει μεταξύ 6 και 15 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στις εκλογές.

Η αποκάλυψη του Guardian περί ομάδας Ισραηλινών πρακτόρων που αλλοιώνουν εκλογικά αποτελέσματα και η αναφορά περί ύπαρξης αντιπροσώπων της εν λόγω ομάδας στην Ελλάδα σχολιάστηκe από τον Ευάγγελο Αντώναρο ο οποίος θεωρεί πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, επί κυβέρνησης Καραμανλή υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα μετά από τις αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.