Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοκρατία αλά καρτ δεν υπάρχει- Ώρα ευθύνης για τη χώρα

Του Γιώργου Α. Καρβουνιάρη Δημοσιογράφου- Υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η διάθεση πόλωσης από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν μια σειρά από παράπλευρες απώλειες όχι μόνο στην καθημερινή πολιτική διαχείριση αλλά και σε ζητήματα που υποτίθεται πως είναι λυμένα.

Προ ημερών άκουσα τον κ. Τσίπρα να βάζει το δίλημμα «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» για να ανταπαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά και στη συνέχεια ο αντ΄ αυτού, κ. Γεωργιάδης, ότι «Δημοκρατία είναι η Νέα Δημοκρατία».

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε και ξαναχτύπησε ο κ. Σπίρτζης με το θεώρημα περί επιβολής της δημοκρατίας δια της βίας.

Και το… αποτελείωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάνοντας λόγο από του βήματος της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ΕΑΜ (και κατ΄επέκταση την Εθνική Αντίσταση) με τρόπο και σκαιό και απαράδεκτο.

Το εμφυλιοπολεμικό χάσμα στην ελληνική κοινωνία δια της νομιμοποίησης της Εθνικής Αντίστασης, έλυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πριν από 40 χρόνια, όπως και τα ζητήματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και πολλά άλλα.

Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά ήταν και είναι ο πυλώνας σταθερότητας, δημοκρατίας, ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ακόμα και σήμερα που σε κρίσιμα ζητήματα και κατακτήσεις -όπως το ΕΣΥ, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη- πάμε πολλά βήματα πίσω, οι κοινωνικές κατακτήσεις και η παρακαταθήκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Το ΠΑΣΟΚ, κρατώντας αταλάντευτη την ουσία της πολιτικής διαθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου για κοινωνική δικαιοσύνη, μπολιασμένο με τις σύγχρονες ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, δείχνει το δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον, στους Έλληνες πολίτες.

Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ πάει χέρι- χέρι με την αναγέννηση της Ελλάδας, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον διχασμό και την μιζέρια. Για μία ακόμη φορά!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.