Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αντιπαράθεση ΕΣΗΕΑ – Κούγια για την υπόθεση της Πάτρας

Την απαράδεκτη πρακτική του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να επιτίθεται σε δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, καταδικάζει σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Ο δικηγόρος εξαπολύει «απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, συνοδευόμενους από απειλές και αγωγές», όπως επισημαίνει το ΔΣ της Ένωσης.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, τελευταία θύματα της απαράδεκτης αυτής πρακτικής του δικηγόρου, «οι δημοσιογραφικές ομάδες του MEGA και του STAR που ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας. Η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος δικηγόρος είχε υποβάλει αγωγές κατά δημοσιογράφων, τις οποίες είχε καταγγείλει και πάλι το Δ.Σ.

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εκφοβιστικών αγωγών, τονίζοντας ότι «οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, πάντα με αυστηρή προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ».

Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ θα θέσει επισήμως το θέμα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ως συναρμόδιο θεσμικό φορέα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου,  «επειδή η  πρακτική του συγκεκριμένου δικηγόρου δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή επ’ άπειρο», όπως σημειώνει.

Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας βλέπει ανακοίνωση «συντεχνιακού επιπέδου» και ζητά από την ΕΣΗΕΑ να διαγράψει «τις τηλεδικαστές και τους τηλεδικαστές».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.