Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Για 18 ημέρες το μήνα επαρκεί το εισόδημα των Ελλήνων

Με την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ να καλπάζει ασταμάτητη, το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί για μόλις 18 ημέρες για περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά τα οποία δέχονται ισχυρές πιέσεις στην προσπάθειά τους να «βγάλουν» το μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι τιμές τροφίμων και βασικών ειδών φουσκώνουν καθημερινά. Ενδεικτικά, μανούρι ΠΟΠ στις 18 Φεβρουαρίου κόστιζε 10,20 ευρώ το κιλό και δύο μέρες αργότερα 11,5 ευρώ, ενώ ελαιόλαδο ιδιωτικής ετικέτας από 10,1 ευρώ στις 18 Φεβρουαρίου, σκαρφάλωσε στα 11,6  ευρώ στις 20 του μήνα.

«Οι καταναλωτές βλέπουν σε πολλές αλυσίδες τιμές τροφίμων και βασικών προϊόντων να αλλάζουν ακόμα καθημερινά, προς τα επάνω», δήλωσε ο πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η ζήτηση για το market Pass εκτινάχθηκε, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί αν σβήσει τη φωτιά στο ράφι και με τη διεύρυνση του καλαθιού του νοικοκυριού, και την ενεργοποίηση του καλαθιού της Σαρακοστής, με προϊόντα όπως ο χαλβάς, τα κατεψυγμένα θαλασσινά και τα όσπρια.

Καλάθι θα τρέξει πιλοτικά και στη βαρβάκειο για όλη την περίοδο της Σαρακοστής, στο οποίο μπαίνουν Γαρίδα κόκκινη και γάμπαρη, καλαμάρι, θράψαλο, σουπιά και τσιπούρα, ωστόσο εκτός καλαθιού μένουν οι λαγάνες καθώς τα αρτοποιία δεν συμμετέχουν στο καλάθι.

Σύμφωνα με τους αρτοποιούς, οι τσουχτερές τιμές στη λαγάνα φέτος αλλά και οι ανατιμήσεις στα υπόλοιπα προϊόντα τους οφείλεται στο αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα θαλασσινά

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο OPEN ο αντιπρόεδρος της Βαρβάκειου Ιχθυαγοράς ανέφερε πως «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές ενώ πως έχουμε βάλει σε κάποιες τιμές πλαφόν, για να αποφύγουμε την αισχροκέρδεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει πρόθεση να γίνει ένα καλάθι για να σαρακοστιανά, μετά από πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και πιστεύουμε πως πριν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα έχουμε φτάσει σε μια απόφαση για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε και τον κόσμο».

 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «από πέρυσι δεν υπάρχουν αυξήσεις ενώ σε κάποια προϊόντα είμαστε πιο οικονομικά από πέρυσι»,

 

Συγκεκριμένα, τα πιο αγαπημένα θαλασσινά έχουν τις εξής τιμές:

  • Οι γαρίδες θα κυμανθούν από 10 έως 16 ευρώ το κιλό, αναλόγως το είδος.
  • Χταπόδια, αναλόγως το μέγεθος 10 με 17 ευρώ το κιλό.
  • Τα καλαμάρια μέχρι 17 ευρώ το κιλό.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.